G4Media.ro

România oferă Ucrainei un ajutor umanitar în alimente în valoare de peste…

sursa foto: Pixabay.com

România oferă Ucrainei un ajutor umanitar în alimente în valoare de peste jumătate de miliard de lei

Guvernul a aprobat miercuri o hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, în vederea asigurării protecţiei populaţiei în contextul conflictului din Ucraina, potrivit News.ro.

Astfel, România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în acordarea unor produse alimentare, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA.

Ajutorul umanitar va consta în acordarea de produse alimentare pentru populaţia puternic afectată de conflictul militar, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), iar predarea acestor produse se va realiza pe la punctul de trecere a frontierei Siret, România, Porubne – Ucraina.

Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloace de transport ale ANRSPS sau ale operatorilor economici depozitari. Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vedere predării ajutorului la destinaţie, mai indică sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Oferă ucrainei

  2. Nu mai lingaule, nu ne sfideaza mor pentru a ne apara 👍🏼 Troll platit in ruble

  3. Pare un gest superb dar nu Ucraina hrănea lumea întreagă? De alimente au ei nevoie?
    Poate ne lămurește vreun jurnalist…

  4. Ce legatura au una cu alta? Ai un argument de iq marunt….

  5. Trollișor cu creier neted,vezi ca ai incurcat fisierele. Tot de la Moscova era si asta ,dar pentru anul 2021. Fa un bine umanitatii si pune-o pe mamica ta pe lista scurta pentru o haina de blana. Marsh la inrolare!

  6. @Alex.M. Se apară, nu ne apară.

  7. @Alex.M adică noi suntem în NATO ca să ne apere Ucraina? Mai o faci și pe istețu p’aicea :)))..lasă replicile alea de low testosteron despre ruble că tu tocma ce ți-ai scos copeicile de la Soroș din atmeu