G4Media.ro

România nu mai are nicio universitate în top 1000, în prestigiosul QS…

Foto: Pexels.com

România nu mai are nicio universitate în top 1000, în prestigiosul QS World University Ranking – ediția 2022. Universitatea din București și Babeș-Bolyai au coborât în grupa 1001-1200

România nu mai este reprezentată de nicio universitate în primele 1000 de instituții de învățământ superior incluse în QS World University Rankings 2022, cel mai nou clasament dat publicității, marți, de compania britanică Quacquarelli Symonds.

Acum un an, în acest clasament figurau, peste pragul de 1.000, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București. Ambele au coborât, acum în grupa 1001-1200, unde se mai află Universitatea de Vest din Timișoara. Alte opt universități românești mai apar în clasament, pe poziții inferioare.

Topul global este condus de Massachusetts Institute of Technology (MIT). În 2020 și 2019, în top 1000 mai rămăseseră doar două universități românești, UB și UBB, ambele în grupul 801-1000, după ce acum doi ani dispăruseră din primele 1000 Universitatea Al.. I Cuza, Politehnica București și Universitatea de Vest.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

 1. e clar ca nu s-a facut o „ievaluare” conform CCR

  • Dar mai trăia inrva cu iluzia școlii românești de calitate?
   Toate realizările științifice nu au legătură cu școala românească. Sunt copii de excepție, cu suport extraordinar din partea familiei și conjuncturi excepționale. Aceasta este rețeta succesului școlii românești.

 2. Ce top??? In topul spagarilor este prima scoala romaneasca…la cati bani pretind profesorii de la studenți, români și străini, si la cat se învață si cum se trec examenele platite cred ca suntem primii între țările balcanice la performanta.

 3. Vă rog să corectați prima frază, este falsă : ”Acum un an, în acest clasament figurau, peste pragul de 1.000, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.”

  Corect :Acum un an ( 2020 ) în acest clasament figurau SUB pragul de 1000 , în intervalul 801-1000 Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea București.

  • Greșeala este datorată analfabetismului funcțional, rezultat al prestigioaselor școli din Romania.

 4. Știți cum e. Până se mai și fabrică diplome, cu care atât politicul cât și mediul de afaceri sunt mulțumite nu va exista presiune internă și nici interes pentru schimbarea situației. Problema e că suntem serios rămași în urmă comparabil cu celelalte țări din această parte a Europei. Cehia are universități pe locurile 260 ;342;432, Polonia ( 321;326 ) Ungaria 2 universități în 501 -530 și 2 la 600-700, Ucraina un loc la 477, și patru în zona 600-700, chiar și Bulgaria ne depășește, Universitatea din Sofia fiind la 601-650 și Slovacia cu 2 în 650-750 și 2 la 801-1000.
  Educația ar trebui să fie una dintre cele mai importante obiective strategice de interes national ( și nu este ).

  • Daca vor baga si Fudan in Ungaria, vor avansa mult pe lista.
   Acum stau asa:
   551-560
   University of Szeged
   Szeged,Hungary
   591-600
   University of Debrecen
   Debrecen,Hungary
   651-700
   Eötvös Loránd University
   Budapest,Hungary
   651-700
   University of Pecs
   Pécs,Hungary
   801-1000
   Budapest University of Technology and Economics
   Budapest,Hungary
   801-1000
   Corvinus University of Budapest
   Budapest,Hungary
   801-1000
   Szent Istvan University
   Budapest,Hungary
   801-1000
   Széchenyi István University
   Győr,Hungary
   1001-1200
   University of Miskolc
   Miskolc,Hungary

 5. Intereseaza pe cineva ca Clotilde Armand a absolvit studiile la cea aflata pe primul loc in top ????
  Pe foarte putini, din pacate….

 6. România educată!
  Csf, ncsf!

 7. Asteptam textele motivationale ale lui Daniel David in legatura cu excelenta in educatie de la UBB.

 8. Daca am vazut pe 1 loc Massachusetts, cuibul progresistilor, imediat mi-a inspirat incredere acest super top.

  • Clasamentul nu operează cu noțiuni de progresism/marxism/neomarxism/alt-right/lgbt /BLM etc. cum se închipuie în unele cercuri de telectuali. Că veni vorba, MIT este îndeobște facultate tehnică, dealtfel prima în lume. Cu puțin efort și engleză se găsesc cele șase criterii de clasificare, tot acolo unde-i clasificarea. Aceasta nu se face de un coletiv obscur, cu ranchiună împotriva românilor, ci de peste 100.000 de profesori și individuali din lume, ocupați în educație .

 9. fara facultati de medicina din top 1000, presimt ca nu mai putem exporta badante si medici rurali in te miri ce boschet fara iod in apa, gen Belgia

 10. Si care-i baiul, ce-i trebuie asa ceva?!
  Asta o fi „efectul” proiectului” Romania educata”, ala cu care Johannis a castigat prezidentialele in 2014, acum 7 ANI!!!!
  Ce mai efecte are!!!

  • Mănânci 💩.. E vina anumitor partide care doresc votanți cât mai prosti, eventual sa fie șomeri sau pensionari

 11. BRAVOOOO!!!
  BRAVOOOO!!!!
  HAI CU ROMANIA EDUCATA!!!!
  BRAVO DOM’ PROFESOR DE LA COTROCENI!
  AI REUSIT INTR- UN MANDAT SI-UN PIC, SA REALIZEZI CEVA „ESTRAORDINAR”..SAU E PSD- UL DE VINA? DE ASTIA AM UITAT..
  ORICUM TINETI-O TOT ASA, CA MERGE BANDA…

 12. Margaret Thatcher: '' The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.''


  Casa de asigurari de sanatate, MONOPOL de stat.
  Casa de pensii, MONOPOL de stat.
  Invatamantul , MONOPOL de stat.

  Pana cand aceste domenii esentiale nu se deschid concurentei ele vor fi condamnate parazitarii politice, coruptiei si incompetentei.

 13. Insa la nr de doctorate suntem pe locul 1

 14. Tragedie! Nu suntem in topul universităților care produc pe banda Gărzi Roșii.

 15. S-a ales praful de Romania Educate…Ghinion,guvernul meu…

 16. Gata, le-a căzut steaua sfatosilor de la Babes-Harvard wanna be? Nu am înțeles din start ce performante au avut, inafara de arogantele și flatulentele „brancardierilor- asistenți” ajunși decani împreună cu tot neamul :))) niște diletanți penibili, singura calitate fiind cea de buni oratori. Ps: nu sunt vreo fosta studenta frustrata, căzuta la examene, dimpotriva, dar terminând și o alta facultate, făcând specializări în alte părți, pe care anumiti „distinși” doar le visează ( cei care au studiat acolo știu despre ce anume e vorba, „pacaliciul”cel respins cu lucrările lui semi-plagiate) pot face o comparație obiectiva fără sa fiu vreo tuta impresionata de niște discursuri mediocre și repetitive.

 17. O rusine!

 18. Dacă scoala rămânea în forma inițială ,adică :
  admitere in liceu,
  examen treapta 1,
  examen treapta 2,
  bacalaureat
  admitere la facultate….
  și fără acele facultăți particulare…, atunci puteam avea pretenții in toate domeniile. Dar acum incep să se vadă adevaratele rezultate atât in guvernare cât și in restul domeniilor.
  Au desfintat școlile profesionale pentru a putea încasa bani europeni pe tot felul de cursuri de calificare, etc.
  Adică un copil termină un liceu și nu are nici o calificare ! ( pardon….SOMER CU DIPLOMĂ ! )

 19. Mon chef, situațiunea este teribilism de simplisimă. Câtă vreme or fi aceste ,,cooperative de producție” chitite a vărsa pi piață falși absolvenți cu diplome care mai de carele, mai cu moț, iar dumnealor au glagorie cât moțu’ curcanului astea-s repercusiunile. Avem o țară în care ,,telectualii” s-or înmulțit că buruianu’ după ploaie, da’ habar n-au cum îi cheamă, pe când s-or născut, or a ce-ți românește; cât despre a ține vreo alocuțiune liberă nici nu se poate zice ceva….