G4Media.ro

România, Moldova, Letonia și Armenia au activat derogarea de la aplicarea prevederilor…

România, Moldova, Letonia și Armenia au activat derogarea de la aplicarea prevederilor CEDO, având în vedere activarea stării de urgență

România şi încă trei state membre ale Consiliului Europei, respectiv Republica Moldova, Letonia şi Armenia, au activat articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului, transmite joi France Presse, citată de Agerpres.ro.

Aceste patru state membre ale Consiliului Europei au ”notificat oficial” în ultimele zile că se află în stare de urgenţă şi activează derogarea prevăzută de articolul 15 al Convenţiei, a explicat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Consiliului Europei, care a subliniat că şi alte state ar putea să procedeze la fel ca urmare a progresiei rapide a epidemiei de coronavirus în Europa.

Conform aceluiaşi purtător de cuvânt, Franţa încă nu a notificat această derogare către secretariatul general al Consiliului Europei, organizaţie ce numără 47 de state membre.

Articolul 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului prevede că ”în caz de război sau de alt pericol public care ameninţă existenţa unei naţiuni”, un stat membru ”poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

Activarea articolului 15 nu permite însă derogarea de la articolele Convenţiei care protejează dreptul la viaţă şi care interzic tortura şi sclavia, mai notează France Presse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. Aia mari nu se mai obosesc, incalca oricum…

 2. Vreau sa vad toate ONG-urile, luptătoare pentru drepturi egale, căsătorie între persoane de același sex, democrație, drepturile omului și alte concepte, că se activează. Până în acest moment, politica lor socială nu s-a adaptat nevoilor existente la nivel național și nici nu văd că vreunei fundații de acest tip ar avea curajul sa renunțe la propria identitate pentru a salva vieți.

  • Fundatile nu isi pot modifica scopul in care au fost constituite, si orice fac care nu e in urmarirea scopului statutar este interzis de lege si lovit de nulitate absoluta. Deci nici daca vor nu au cum sa se implice in „salvat vieti” daca are declarat in statut alt scop.

  • Bravo, asa este! As scrie mult și dur, dar nu suntem liberi!

  • Sigur așa este când este pace și frumos , aceste
   ong.uri strigă uriciunile lor pe stradă înnebunește lumea cu ,, drepturile ” lor . Acum unde sunt să iasă în față lgbt iștii să se bată cu moartea . acum s au ascuns ???

  • Oana, hai sa nu ne mai bazam pe ONG-uri, fiecare persoana poate sa isi ceara dreptul la a fi lasat in pace, fie ca e vorba de aspect politic, economic, medical, religios, social, atat timp cat nu faci rau nimanui ceilalti sa te lase sa traiesti linistit. Isteria SARS-Covid-2 i-a paralizat mental pe toti care nu au invatat sa gandeasca pentru ei, asa a fost planuit sa iasa, se pare ca romanii nu au invatat nimic din perioada comunista, cei care executa ordinele sunt cei mai vinovati de oprimarea omului de rand si nu sefii de stat, aia sunt marionetele manipulate de Papusarul Suprem.

  • Dna.Oana nu cred ca aceste casatorii intre persoanele de acelasi sex sunt importante acum ONG-urile ar trebui sa militeze pentru lucrurile mai importante precum , un ex, foarte mic , ca nu mai sunt resurse, si aici intra tot ce inseamna asta.!!

  • Majoritatea ONG-urilor sunt sponsorizate de partidele politice. Deci nu te aștepta la nimic din partea lor.

 3. cum te-a prins ca ai stranutat ,cum ai devenit suspect de terorism biologic

  • uitasem: desigur, nu se aplica amiralilor sau politistilor iesiti la pensie

  • Vergil Chitac e un gunoi.

 4. Observati ca toate sunt foste state comuniste.

 5. Cineva sa faca petitie….asa lutem strange semnaturi…multumesc❤??

 6. Atata timp cat nu se explica populatiei ce prevede, ce se doreste,….cu aceste masuri, este MISELIE

 7. Cu toată stima și respectul unui cetățean oarecare as dori ca acești ingenioși care scriu aceste articole sa dea o raită prin regiunea Lombardia(Italia) sa vada cum se moare de aceasta așa zisa ‘gripa usoara’,sa trăiască ceea ce trăiesc miile de persoane infectate cu acest virus și după aceea sa mai scrie astfel de articole mincinoase care nu fac decât sa creeze panica și sa inducă populația in eroare.Este ușor sa stai acasă in fata calculatorului și sa inventezi articole documentate de știrile false de pe internet .Cred ca cei care citesc aceste articole inainte de a da like-uri sau de a crede vreo iotă din cele scrise sa se documenteze nu de pe Facebook sau de pe site-urile cu știri mincinoase ci de pe site-urile actualizate și cu știrile verificate .De stie și este demonstrat ca aproximativ 62,5% din știrile media sunt false.Cu stima .

  • Asta nu se va întâmpla, exact din cauză că aceiași oameni care împrăștie panica printre cei ce cred că orice zboară se mănâncă, sunt tot aceiași care fac bani grămadă de pe urma celor ce cred aceste minciuni. Aici nu e vorba de mințit degeaba, aici e vorba de mințit BANI.
   Traficul pe siteurile cu minciuni aduc bani grei celor ce le inventează.
   Pandemii de genu sunt de când lumea și pământul, războaie la fel, corupție la fel, mincinoși de asemenea…
   Asta nu e prima dată când se întâmplă ceva de genul asta, problema e aceeași doar numele s-a schimbat.
   Așa că oameni buni viața merge înainte, așteptați să treacă problema și reveniți la viață inițială după.
   E alegerea fiecăruia daca intre timp vreți să le faceți bani celor ce va mint sau nu.

 8. Sotul meu este chiar aceea zona in Italia si nu sa imbolnavit stati linistiti si uitativa in sus cineva ne iubeste totusi boala exista dar facuta de maiini ucigașe rugativa

  Sotul meu este chiar in Italia localtatea aceea si nu numai a fost in toate zonele periculoase zi de zi si nu sa imbolnavit rugativa oameni buni ce mai asteptati nu va este deajuns ce ne -au pus in cale numai Dumnezeu cu mila

 9. Daca aveti o Biblie cititi psalmul 91.