G4Media.ro

România, mare ”exportator” de copii în UE. Traficul de persoane ia amploare

sursa foto: Pexels

România, mare ”exportator” de copii în UE. Traficul de persoane ia amploare

Prevenirea traficului de minori este una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi. Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de zece ori în ultimii doi ani de raportare.

Fenomenul va fi abordat de conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ce va avea loc pe 22 octombrie 2021.

Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT, continuând seria de evenimente pe care Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) le organizează acoperind subiectul provocărilor cu care România se confruntă în materia traficului de persoane. Anul acesta va avea loc cea de-a șaptea ediție a conferinței “Împreună împotriva traficului de persoane”, organizată periodic începând din 2014.

Conferința va aborda principalele probleme cu care România se confruntă în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen, în special protejarea copiilor. Eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare.

La dezbatere vor participa magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România. Participanții la conferință sunt rugați să se pre-înregistreze, completând formularul online până pe 21 octombrie 2021 pentru a primi link de accesare a evenimentului și să solicite diplomă de participare dacă este necesar. (sursa foto: Pexels)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Rezultatul familiei tradiționale plus „orele“ de religie din școală.

 2. Pai da, unul din cei mai mari traficanti de persoane e acum parlamentar AUR, Ioan Lasca.
  Atat timp cat impostorii traficanti aurolaci au ajuns in parlament era normal ca traficul sa fie si el institutionalizat.
  DIICOT se tot incurca in hartzoage.

  • POATE VROIAI SĂ SPUI DESPRE WERNER IOHANNIS KLAUS ȘI MARELE TRAFICANT RAED ARAFAT CARE-N ȚARA LUI ESTE CONDAMNAT LA MOARTE!

 3. Romania exporta la munca parinti mai ales.
  Un anumit grup etnic exporta la munca si parinti si copii.

 4. MAI ISI RENOVEAZA CLADIREA DUPA MARESTE REALIZARI…

 5. Aproape sigur exportul copiilor in UE este marea afacere a lui iohannis. Are si antecedente si au mai si rasuflat unele lucruri.

 6. sergiu ai dovezi ? faci o afirmatie iresponsabila si deosebit de grava Ma intereseaza pentru ca flecarii ca tine merita ceva puscarie

  • Toata presa a vuit la un moment dat despre implicarea lui Iohannis in adoptiile ilegale si tu ma intrebi pe mine de dovezi? Ia si citeste presa, inclusiv declaratiile publice ale lui Iohannis pe acest subiect si vezi daca il crezi sau nu. La nivelul lui nelegiuirile se musamalizeaza, vezi si cazul Basescu car n-a patit nimic.

  • Cazul acela a fost doar o minciuna PSDista. Ori esti manipulat, sergiu, ori esti PSDist.

  • Dar de unde stii tu ca a fost minciuna PSD-ista daca Iohannis a raspuns presei la intrebarile astea si a pretins ca s-a ocupat doar de traducerea actelor pentru adopiile ilegale. Daaa, si nici case n-a furat, le-a facut din meditaii si cumparat cu banii jos. „Mare om, mare caracter!”. Ptiu, sa nu-l deochi!

 7. Scarba de catu spunea despre puterea exemplului… pai sigur, iohannis este exemplul… ori poate organizatia din care facea parte (daca nu cumva mai face, el stie si serviciile) sub atenta carmuire a sasului a adus Romania pe primul loc la traficul de copii… deci i”oha”nis nu a esuat complet… are si succesuri!… „oha”!