G4Media.ro

România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente…

România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutier: 85 de decese la un milion de locuitori/ Cea mai scăzută rată, în Suedia: 20 de decese la un milion de locuitori

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 217% în 2020, comparativ cu 2019, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (85 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2020 de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (20 de decese la un milion de locuitori), Malta (23), Danemarca (27), Spania (29), Irlanda şi Ţările de Jos (ambele cu 30), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (85 de decese la un milion de locuitori), Letonia (73), Bulgaria (67) şi Polonia (66).

În 2020, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 18.786, din care 44% erau ocupanţii vehiculelor, 19% pietoni, 16% motociclişti, 10% biciclişti şi 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare şi vehicule grele de marfă, autobuze şi autocare, mopede şi alter vehicule).

Deşi în ultimii zece ani s-a înregistrat o tendinţă descrescătoare a numărului persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere, scăderea semnificativă din 2020 este determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2020, au fost în total 42 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. pentru ca PNL si PSD au fuuuurat banii de autostrazi prin roviniete

 2. pentru ca PeNaLe si P$D au fuu.uurat banii de autostrazi prin roviniete

 3. Cum ma? Adica romanu nu se vaccineaza ca rata de mortalitate de 1 la 1 milion e prea mare dar se urca in masina unde are mortalitate de 85 la milion? Adica de 85 de ori mai mare? Nu cred asa ceva…. romanu pune aiguranta pe primul loc…

  • Pai vezi Guvernul tine la bunastarea si sanatatea oamenilor. Te baga in casa, iti ia job-ul pentru 1 la milion dar la 85 e normal.
   Sa ii multumim Arafatului cum se cuvine.

 4. Un singur cuvant care explica tot: Bode

 5. Exista o explicatie simpla: nu stim sa conducem!

  • Mai degrabă nu respectăm reguli și pentru că poliția nu monitorizează suficient de frecvent aplicarea lor. Curios cum românii își schimbă comportametul când trec granița în Ungaria unde se poate merge liniștit în coloană cu 90kmh, fără depășiri la limită.
   Pe lângă asta mai este lipsa infrastructurii dar și îngrijirile medicale post accident care nu se ridică la nivelul din Suedia iar de itp ce să mai vorbim când sunt atâtea comete în trafic…

 6. Este normal sa fim fruntasi la decese in urma accidentelor auto. INFRASTRUCTUR NU ESTE INTRETINUTA DE CATRE ADMINISTRATORI . Pe Alea Mizil la nr 87 este o groapa in carosabil, NESEMNALIZATA, f greu de evitat( mai alea noaptea) semnalizata catre PS3 de mai bine de o saptamina, fara ca acestia sa ia masuri.

 7. Militia rutiera romana nu face nimic pentru a descuraja soferii nesabuiti si da permise pe spaga. Cum sa n-ai accidente grave, in conditiile astea?