G4Media.ro

România, alături de Marea Britanie în demersul de condamnare a Rusiei pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

România, alături de Marea Britanie în demersul de condamnare a Rusiei pentru încercările repetate de a interfera în procesele politice şi electorale din state democratice

Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de interferenţă în procesele politice şi electorale din state democratice, se arată într-un comunicat conform Agerpres.

Conform sursei citate, România a susţinut adoptarea unei declaraţii a Uniunii Europene pe această temă.

„România îşi exprimă îngrijorarea faţă de utilizarea în creştere, la nivel global, a operaţiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferenţă în spaţiul informaţional, în scopul de a submina procesele democratice şi încrederea în autorităţi în statele care împărtăşesc aceleaşi valori şi aspiraţii. În acest sens, considerăm deosebit de relevantă şi expunerea recentă în Republica Moldova a acţiunilor de interferenţă hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare faţă de amploarea şi complexitatea acestor acţiuni, pe care le considerăm inacceptabile. Astfel de activităţi contravin normelor de comportament responsabil în spaţiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU. Subliniem importanţa respectării depline a acestora, în vederea menţinerii stabilităţii şi prevenirii conflictelor”, precizează Ministerul Afacerilor Externe. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Antonia Niţă, editor online:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. …România este alături de Marea Britanie și de AUR, într-o imensă duplicitate.