G4Media.ro

România acordă sprijin umanitar Ucrainei. Premierul Orban l-a ironizat pe omologul său…

sursa foto: gov.ro

România acordă sprijin umanitar Ucrainei. Premierul Orban l-a ironizat pe omologul său din Ungaria în contextul acesta

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că România va acorda sprijin umanitar Ucrainei pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, o hotărâre de guvern în acest sens fiind inclusă pe ordinea de zi.

În acest context, Orban a făcut referire la premierul Ungariei, Viktor Orban, trimițându-i o săgeată referitor la faptul că Ungaria acordă ajutorare țărilor din bazinul carpatic, însă numai pentru comunitățile cu etinci maghiari. „România nu procedează ca alții, nu va acorda ajutor în exclusivitate pentru frații români din Ucraina, ci pentru arealurile mai afectate de epidemie”, a comentat Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a solicitat suplimentarea bugetului ministerului pe care îl conduce, din fondul de rezervă bugetară, pentru acest ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Ucraina.

„Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Sursa Foto: MAPN

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ăia desființează predarea în limba română în școlile lor iar noi le dăm ajutoare. Miloagă conducere avem, reduși conducători.

    • Nu stiam ca în Ucraina se studiaza limba romana în scoli. Banuiesc ca se studiază si swahili nu?

    • In zonele locuite de romani (Bucovina de Nord), da, se studiaza limba romana in anumite scoli. Iar presedintele Ucrainei vrea sa desfiinteze aceasta practica. Dar pentru ca MosIonRoata e un PSDist care habar nu are care este aria cercului, ce pretentii sa avem. Faceti umbra pamantului degeaba. Ma mir cum de nu va zangaie capul din cauza singurului neuron care se loveste de colturile capului.

  2. Asta e ordin venit de la stăpânii americani, nea-au ordonat sa le dam noilor parteneri strategici(a se citi noile slugi ale SUA) niște ajutor. Întrebarea e ce ajutor ca noi suntem vai de capu nostru, iar șobolanii de hutuli care au furat Bucovina merita poate niște pumni în bot!

    • Nu prostule inseamna sa faci ceva si e mai bine decat nimic, ungurii au lucrat incet si si-au castigat comunitatile de maghiari, rusii cu propaganda lor binecunoscuta uite cate au facut (brexit, trump etc.) cel mai rau cum am zis este sa faci fix nimic si cel mai important este sa faci cunoscut acest aspect.

  3. Ucraina trebuie să fie un aliat al României ! Bravo!

  4. Trolii maretului imperiu al marelui om si ginditor Volodea sint rugati sa se abtina.