G4Media.ro

România a luat trei medalii de aur și două de argint la…

România a luat trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică/ Echipa a fost coordonată de un profesor de la UAIC Iași

Echipa României, coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi, a obţinut trei medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an a obţinut trei medalii de aur şi două de argint.

Medaliile de aur au fost obţinute de Vlad-Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, Tudor-Gabriel Mocioi, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti şi George Cristian Ardeleanu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost obţinute de Antonia-Alma Ghiţă, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Ştefan Ştefănescu, de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” din Oneşti.

 • „Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Fizică 2021, precum şi de selecţia lotului naţional al României în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi”, se menţionează în comunicatul de presă.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, care s-a desfăşurat în perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 ţări, ţara organizatoare fiind Lituania.

Ediţia 2021 a Olimpiadei Naţionale de Fizică s-a desfăşurat sub auspiciile Societăţii Române de Fizică, cu sprijinul Facultăţilor de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Bucureşti, precum şi a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ IPhO 2021

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Felicitari! O tara întreaga este mandra de munca și realizarea voastră!

 2. Sunteti minti stralucite! Felicitari si voua si profesorului coordonator .
  Munca voastra a fost rasplatita pe masura. Suntem mindrii de voi si va multumim cu recunostinta.

 3. Bravo, copii! Rezultate excelente obtinute prin munca si talent…Universitatile din tarile care nu au castigat medalii va asteapta cu nerabdare.

 4. Excelenta stire si remarcabila performanta.
  Vrem sa aflam si ce recompense vor primi.
  Ca despre Halep si alti sportivi tot auzim ca devin milionari si sunt sponsorizati.

  • Cam asta e lumea: defectă, nu de azi de ieri ci dintotdeauna. Cică Rihanna a devenit miliardară la 33 de anișori. Eu unul nu-i cunosc nici o piesă. Copii ăștia vor munci o viață și vor avea șansa unui trai cel mult decent, asta daca vor emigra. Mda, in fine, felicitări copiilor!

 5. Mulțumiri intaiului fizician al țării! Se vede cu ochiul liber implicarea domnului președinte! Aplauze puternice! 🤮
  Acum sa revenim la copiii noștri! Greu îmi este sa va felicit când știu ca veți pleca, dar o fac! Sa vi se împlinească toate visele voastre și ale părinților voștri! Amin! 🌹😊

 6. acest articol minimalizeaza, prin ignorare, rezultatele deoseite ale negrilor si femeilor de la aceasta olimpiada

 7. Super!
  Mai multe stiri de genu Asta.!!!

 8. Felicitări tuturor celor implicati!!!! Pt cei ce-au comentat mai sus: fiecare e liber sa-și aleagă drumul mai bun în viata, chiar dacă acesta e în afara tarii! La ce au realizat și vor realiza, măcar atât merita! Sa aveți o viata asa cum v-o doriți!!

 9. Felicitari!

 10. Felicitări. O performanță extraordinară.

 11. Felicitări si respect copii, profesori, părinți! Rezultatele voastre sunt excelente, având în vedere condițiile acestui an pandemic. Totul a fost posibil datorită pasiunii voastre si a profesorilor inimoși din Societatea de Fizică. Meritati toate aplauzele românilor care cunosc cate eforturi stau in spatele acestor performanțe.Si le aveti. Ce va doresc cel mai tare, totuși? Ca Ministerul Educației sa va oficializeze rezultatele ca sa puteti primi bursa de performanta, singura recunoașterii a valorii voastre! Succes si spor in tot ce va propuneti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.