G4Media.ro

România a înregistrat un deficit comercial de 3 miliarde de euro, în…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

România a înregistrat un deficit comercial de 3 miliarde de euro, în primele două luni, mai mare cu jumătate de miliard de euro față de anul trecut

Deficitul balanţei comerciale a României, adică diferența dintre exporturi și importuri, a fost de 3,070 miliarde de euro, în primele două luni din acest an, mai mare cu 455,9 milioane de euro decât cel înregistrat în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Statistica oficială relevă, totodată, că în luna perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021, exporturile au însumat 11,192 miliarde de euro, iar importurile au însumat 14,262 miliarde de euro. Exporturile au scăzut cu 3,7%, iar importurile au crescut cu 0,2%, comparativ cu perioada similară din 2020.

Datele INS arată că, în luna februarie 2021, exporturile au însumat 5,786 miliarde de euro, iar importurile au însumat 7,675 miliarde de euro, rezultând un deficit de 1,889 miliarde de euro. Faţă de luna februarie 2020, exporturile din luna februarie 2021 au scăzut cu 2,5%, iar importurile au crescut cu 6,1%.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dar TVA-ul unde e?!

  2. Se putea şi mai rău, vedem la alţii, sub pandemia stăvilită cu o indisciplină care mai e şi lăudată. Sunt însă doi indicatori care ar trebui urmăriţi precum buletinul bursier. Ce procent din importuri s-ar fi putut produce în ţară (alimentaţie, agricultură, petrochimie, textile-încălţăminte, mobilă, medicamente, chiar şi… deşeuri nereciclabile) şi ce procent din pământul României s-a înstrăinat deja, comparativ cu Ungaria sau Austria.

  3. La mult deficit inainte, batem toate recordurile !
    Sa ne dea UE pomana promisa.

  4. Tradus in romana inseamna o crestere a cursului, pentru a muta balanta de plati la deficitul planificat dintre importuri si exporturi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.