G4Media.ro

România a donat peste jumătate de milion de vaccinuri anti-COVID / Procedura…

România a donat peste jumătate de milion de vaccinuri anti-COVID / Procedura prin care vor fi vândute Danemarcei peste un milion de doze este finalizată

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a afirmat că România a donat până în prezent peste o jumătate de milion de doze de vaccin către Republica Moldova, Serbia şi Ucraina şi a oferit Ambasadei Argentinei 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru vaccinarea lotului de rugby al acestei ţări, relatează News.ro.

“Au demarat şi acţiuni de donare şi revânzare de doze de vaccin. Aş menţiona principalele activităţi în acest sens. Până acum România a donat Republicii Moldova în cinci tranşe peste 400 de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca. La fel Serbiei 50.400 de doze şi către Ucraina – 100.800 de doze, donaţie care este în curs de finalizare. Deci până în momentul de faţă România a adunat 556.800 de doze de vaccin. Suplimentar, Ambasadei Argentinei i-au fost donate 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson, sprijinul pentru imunizarea lotului naţionalei de rugby a Argentinei”, a declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că a fost finalizată procedura prin care România va vinde către Danemarca peste un milion de doze de vaccin.

“Cu privire la vânzări, până în momentul de faţă a fost finalizată finalizat procesul cu Danemarca căreia îi vom vinde un milion 1.170.000 de doze de vaccin. Este o muncă în echipă a ministrului Sănătăţii cu Ministerul Afacerilor Externe şi celelalte instituţii care gestionează politica externă a României şi pe măsură ce o să avem informaţii noi şi o să fie finalizate acorduri diplomatice, o să vi le comunicăm”, a mai afirmat Andrei Baciu, citat de News.ro.

Sursa foto: CNCAV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cum se vor recupera pierderile uriașe legate de aceste doze care vor expira? Că sunt multe, foarte multe milioane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.