G4Media.ro

România a donat 300.000 de euro Republicii Moldova, pentru consolidarea societății civile…

România a donat 300.000 de euro Republicii Moldova, pentru consolidarea societății civile și a independenței mass-media

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că România a efectuat plata unei contribuții voluntare în valoare de 300.000 de euro către Republica Moldova prin European Endowment for Democracy (EED), pentru implementarea proiectelor ce vin în sprijinul societății civile și al presei independente.

Această decizie a fost anunțată de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută la Chișinău.

Asistența financiară a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României către cetățenii din Republica Moldova, pachet anunțat la data de 29 decembrie 2020, de către președintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei la Chișinău.

Contribuția a fost asigurată prin intermediul Fondului de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2021.

„Decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuţiei voluntare similare, în valoare de 250.000 euro, decise de ministrul român al afacerilor externe în noiembrie 2020, de asemenea în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova, ca elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice, reziliente şi incluzive”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, prin această contribuție este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizaţie fondată în anul 2013 de către Uniunea Europeană și statele membre și reprezintă o entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în Vecinătatea UE.

Sursa foto: InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Țara e in prăpastie si facem donații în bani?

  • Nu vreti sa impartiti bani cu fratii vostri? Neee …

  • Și în bani!!
   Deci, bani sunt pentru creșterea pensiilor! Au fost tot timpul de fapt, dar dă mai bine să se spună că Statul se împrumută ca să acopere deficitul bugetului de pensii când adevărul este cu totul altul!

  • Bre, asa se cumpara pe fata organe de presa.
   Cucurestiul e pa cai mari acusica, exporta democratia originala damboviteana.

 2. Repede, deschideti G4 si in Moldova!

 3. N-avem bani pentru copii, dar avem de dat la alţii cărora li s-au furat miliarde de lei în timp ce ei au stat şi s-au uitat.

 4. Bani pentru ong-ri sorosiste din Chisinau, din bugetul Romaniei.

 5. Nu primesc basarabenii normali nici un bani, totul e destinat categoriilor „traducator afgan” si „poporean ales”.

 6. alte pomeni la tradatori si putori 🤮

 7. A plătit tratamentele de botulism ălora de la arad

 8. Uite, frați cârcotași de peste Prut, libertatea presei înseamnă și să vă luați libertatea, deloc frățească, să împroșcați România cu toată otrava pe care mințile voastre au decantat-o din ignoranță și suficiență…Bursele elevilor din Moldova sau școlile reabilitate acolo, nu înseamnă nimic pt. voi și suspectați mereu că România are interese ascunse…Pașaportul românesc și câte alte facilități sunt bune numai pentru a vă servi interesele meschine, dar România tot nu vă trebuie, adică, sărac-sărac, da’ cu pretenții! N-ar fi mai bine să ne lăsăm reciproc în pace și România să-și îndrepte bunăvoința către cei care merită( comunitățile de români/aromâni de la sud de Dunăre)? Pentu că, chiar nu merită toată zbaterea asta și cum se spune pe românește: pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!