G4Media.ro

România a devenit parte în echipa care anchetează infracțiunile de război și…

Photo by SERGEY BOBOK / AFP

România a devenit parte în echipa care anchetează infracțiunile de război și contra umanității din Ucraina

România a devenit parte a echipei comune de anchetă privind infracțiuni de război și infracțiuni contra umanității comise în contextul atacului militar asupra Ucrainei, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Marți, procurorul general Gabriela Scutea a semnat, la sediul Eurojust de la Haga, Amendamentul la Acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă, prin care România, prin PÎCCJ – Secția parchetelor militare a devenit parte a echipei comune de anchetă privind infracțiuni de război și infracțiuni contra umanității comise în contextul atacului militar asupra Ucrainei.

Echipa comună de anchetă s-a constituit la data de 25 martie 2022 de către Lituania, Polonia și Ucraina, cu sprijinul Eurojust, ulterior devenind părți Letonia, Estonia și Slovacia.

De asemenea, la echipa comună de anchetă participă Biroul Procurorului din cadrul Curții Penale Internaționale de la Haga.

Scopul acestei echipe comune de anchetă este facilitarea investigațiilor și a urmăririi penale în cauzele privind presupuse crime internaționale în Ucraina, prin creșterea cooperării între părți și participanți.

Echipa comună de anchetă reprezintă un mecanism de cooperare judiciară internațională în materie penală care cuprinde un acord juridic între autoritățile competente, format din mai multe state, în scopul desfășurării anchetei penale, transmite Parchetul General.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Propun sa fie trimisa Kovesi si Iacob care a anchetat moartea Elodiei, sunt cei mai buni!

  2. Haida de!!!
    In timp ce acasa, in Romania nici azi Institutiile din Justitie NU au terminat nici una dintre anchetele pornite pe Dosarul Revolutiei din 1989(desi au murit peste 1000 de oameni!!!!!!) sau Dosarele Mineriadelor din anul 1990 sau Dosarul 18 August 2018!!
    Si voi mergeti sa anchetati crime de razboi, ispravitilor??!!!!!!