G4Media.ro

România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia…

Sursa foto: Facebook

România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia / Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”

Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.

Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).

Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu în Transilvania, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.

„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.

Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.

Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.

Sursa foto: Facebook / Claudia Catana

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Felicitări!

  2. Franta nu serveste cus cus, nu apare nici un bucatar francez?!
    Eu cumpar cuscus-ul de la Carrefour!
    Noua ne place foarte mult: rapid, gustos si sanatos!!

  3. Iar Marocul unde cous cous e preparat de baza nu a câștigat nimic?! Ma îndoiesc ca acest concurs a fost corect. Marocul are cel mai bun preparat de cous cous cu miel, pana și Gordon Ramsey a recunoscut.

  4. Felicitări!!!!🎉✨