G4Media.ro

Român extrădat în SUA, acuzat că a fraudat sistemul american de ajutoare…

Sursa foto: Pixabay

Român extrădat în SUA, acuzat că a fraudat sistemul american de ajutoare de șomaj cu peste 5, 2 milioane de dolari / Clienții, racolați pe Facebook

Un bărbat suspectat că ar fi fost capul unei operațiuni care, potrivit procurorilor, ar fi dus la obținerea unor ajutoare de șomaj necuvenite în valoare de peste $5,2 milioane, a fost extrădat din România la San Diego, relatează Times of San Diego, citată de Rador Radio România.

Vineri, Procuratura SUA a stabilit că David Constantin, în vârstă de 28 de ani, se numără printre cele 14 persoane condamnate deja pentru implicarea lor în niște aranjamente prin care sute de oameni ar fi putut depune în mod fraudulos cereri de ajutor către Departamentul din California vizând Dezvoltarea Locurilor de Muncă (Employment Development Departement – EDD).

Potrivit unor informații, Constantin ar fi ajutat sute de oameni să depună cereri la EDD pentru ajutor de șomaj, apelând la documente false. Se prresupune că petenții i-ar fi plătit lui Constantin o anume taxă pentru ajutorul acordat în depunerea acestor cereri frauduloase și o altă taxă după ce petenții primeau ajutoarele EDD.

Procurorii presupun că Constantin, care a fost arestat de autoritățile române în luna noiembrie a anului trecut, recruta petenții prin Facebook, după care se întâlnea cu ei prin diverese parcuri din sudul Californiei în vederea finalizării formalităților de depunere a cererilor. Potrivit Procuraturii SUA, Constantin a trimis personal peste $128000 din banii proveniți din această fraudă unor asociați de-ai săi din România.

La începutul acestei luni, dintre cei 14 inculpați, Eduard Buse și Florentina Sima – soț și soție – și-au recunoscut vinovăția pentru fraudă și spălare de bani. Alți trei inculpați urmează să își recunoscă vinovăția în cursul săptămânii viitoare.

Sursa: TIMES OF SAN DIEGO / Rador Radio România / Traducerea: Alexandru Danga

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...