G4Media.ro

Rolul UDMR în noul Guvern, identificat de primarul din Sfântu Gheorghe: „Nu…

Rolul UDMR în noul Guvern, identificat de primarul din Sfântu Gheorghe: „Nu au încredere nici PNL-iștii în PSD-iști, nici PSD-iștii în PNL-iști, deci este nevoie de o a treia forță care îi mai liniștește”

Rolul UDMR ar urma să fie unul de echilibru în noua alianță de guvernare, a explicat Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, joi, într-o conferință de presă, când a fost întrebat despre opinia lui în legătură cu alianța pe care partidul din care face parte a făcut-o cu PSD și PNL, relatează Observator de Covasna.

„Președintele țării „gătește” Guvernul din „meniul” oferit de populație. Iar „meniul” oferit de populație în acest moment este format din cele cinci partide care sunt acum în Parlament: PSD, PNL, USR, AUR și UDMR. (…)PNL și PSD aveau majoritate, nu aveau ei nevoie de UDMR. Din punctul lor de vedere, era important ca UDMR să fie la guvernare, pentru că nu au încredere unii în alții, la fel cum nu aveau încredere nici PNL-știi în USR-iști și viceversa. Nu au încredere nici PNL-iștii în PSD-iști, nici PSD-iștii în PNL-iști, deci este nevoie de o a treia forță care îi mai liniștește, îi echilibrează. Trebuie să mai fie oameni în Guvern care mai și muncesc. E important să fie UDMR-ul acolo”, a declarat Antal Árpád.

Antal Árpád a subliniat în același context și că UDMR a fost recent inițiatorul a două proiecte importante: Ministerul Familiei și taxa de solidaritate. Despre cea din urmă, edilul a spus că bugetul național ar putea fi majorat cu aproximativ 7 miliarde de lei pe an, bani care ar veni de la multinaționalele care au cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, care, dacă ar fi agreată și adoptată propunerea UDMR, ar fi nevoite să dea la bugetul țării 1% din cifra de afaceri pe an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Udmr ca partid etnic nu ar trebui primit in guvern mai ales ca e dubioasa si asculatrea lor de Budapesta. Da prezenta lor in guvern face parte din exceptionalismul romanesc adica manifestarea lui asta numai in Romania se putea intampla

  2. UDMR vrea sa mute sectia speciala de la Parchetul General la Legfőbb Ügyészség.

  3. Pai UDMR guverneaza de 30 de ani ba cu unii, ba cu altii. Normal ca se intelege bine cu toti

  4. asa e .. cu r vele au efectul asta

  5. Sunt singurii care-și respecta cuvântul dat.