G4Media.ro

ROG Flow X16 (GV601): gaming la superlativ în orice situație (P)

ROG Flow X16 (GV601): gaming la superlativ în orice situație (P)

Republic of Gamers (ROG) este un nume recunoscut de gamerii de pretutindeni, iar ROG Flow X16 (GV601) este un laptop convertibil 2-in-1 de gaming foarte subțire și ușor care nu face compromisuri în ciuda șasiului de doar 19.4 mm grosime, astfel că tu te vei putea bucura pe deplin de performanța oferită în jocuri și nu numai datorită afișajului Nebula HDR Display, un panou mini LED cu o luminozitate remarcabilă de 1100 de niți și care oferă 512 zone de atenuare locală pentru un contrast puternic.

ROG Flow X16 (GV601) reușește să îmbine cu succes flexibilitatea oferită de ecranul cu balama care permite o deschidere complet la 360 grade și, implicit, permite trecerea în doar câteva secunde între modurile laptop, cort, tabletă sau stand, cu performanța unui laptop veritabil de gaming prin includerea celor mai noi și performante componente.

Cel mai rapid laptop convertibil ROG cu ecran de 16 inch

De cele mai multe ori, cifrele tehnice te lasă rece, însă trebuie precizate în cazul laptopului ROG Flow X16 (GV601) din simplul motiv că ilustrează nivelul de inventivitate necesar pentru a putea folosi componente de ultimă generație, mai exact procesorul AMD Ryzen 9 6900HS cu 8 nuclee și 16 fire de execuție ce rulează la 4.9 GHz și placa video NVIDIA GeForce RTX 3070Ti dotate cu comutator MUX pentru a nu compromite performanța sau autonomia și un TDP maxim de 125 Watti cu Dynamic Boost într-un șasiu care cântărește doar 2.1 kg și cu grosime de 19.4 mm.

Nu doar componentele principale contează într-un laptop de gaming, motiv pentru care inginerii ASUS s-au folosit de cele mai rapide memorii DDR5 care rulează la 4800 MHz și care pot fi configurate până la 64 GB, optând, de asemenea, pentru SSD-uri rapide PCI-E 4.0 până la 2 TB capacitate, oferind și un al doilea slot liber M.2 ce poate fi extins de către utilizator cu încă o unitate tip NVMe, atunci când este nevoie de spațiu de stocare.

ROG Intelligent Cooling, un sistem de răcire proiectat pentru eficiență și silențiozitate

Cea mai mare provocare pentru ASUS a fost să găsească o modalitate de a menține aceste componente la temperaturi scăzute. Din acest motiv, întreg sistemul de răcire ROG Intelligent Cooling a fost reorganizat pentru a putea adăuga un al treilea ventilator în configurația Frost Force, împreună cu un nou radiator Pulsar compus din 330 de lamele de cupru cu o grosime incredibilă de doar 0.1 mm.

Cel de-al treilea ventilator s-a dovedit în teste că reduce temperatura plăcii video cu aproximativ 7 grade. În același timp, temperatura procesorului este scăzută cu 10 grade datorită deciziei de a utiliza un compus termic din metal lichid Thermal Grizzly.

Gurile de admisie a aerului au fost prevăzute cu mai multe filtre speciale de praf pentru a păstra curate componentele sistemului de răcire, în special noile ventilatoare Arc Flow cu 84 de lamele curbate de doar 0.2 mm grosime la vârf dotate cu tehnologia 0dB Ambient Cooling, un mod de răcire complet silențios care se activează automat în momentele când laptopul rulează sarcini ușoare. 

Nebula HDR Display: un panoul cu luminozitate aproape orbitoare

Partea cea mai însemnată este, fără nicio urmă de îndoială, ecranul Nebula HDR Display cu diagonală de 16 inch și un raport de aspect modern 16:10. Pentru acesta a fost utilizată noua tehnologie AMLED care oferă panoului mini LED cu rezoluție QHD, timp de răspuns de 3 ms și rată de împrospătare a imaginii la 165 Hz, o luminozitate de 1100 niț greu de închipuit pentru un ecran de laptop. Împreună cu cele 512 zone de atenuare locală, panoul reușește să redea imaginile cu un contrast de 100.000:1, obținând, astfel, certificările VESA DisplayHDR 1000 și Dolby Vision. 

Precizia culorilor este excepțională, Nebula HDR Display fiind un ecran capabil să redea 100% din spectrul de culoare DCI-P3, fiecare panou fiind și calibrat PANTONE din fabrică. De asemenea, fiind vorba despre un laptop în format convertibil, ecranul poate fi controlat tactil de către utilizator, fiind protejat împotriva zgârieturilor de un strat rezistent Gorilla Glass 3.

Noul laptop ROG Flow X16 (GV601) poate fi comandat direct din eShop ROG România.

La final, îți semnalăm că în această perioadă se desfășoară campania Părerea ta contează. Pentru a te înscrie este necesar să publici o scurtă recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS de cel puțin 200 de caractere. O poți face pe una dintre platformele participante și vei primi în mod gratuit un an de extindere a garanției pentru produsul tău.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter