G4Media.ro

Rock and Roll Hall of Fame a anunţat persoanele incluse în anul…

Rock and Roll Hall of Fame a anunţat persoanele incluse în anul 2024

Rock and Roll Hall of Fame a dezvăluit numele a 16 artişti sau alte personalităţi muzicale care vor fi incluse în 2024. Este o listă diversă, care se întinde de la pionierul R&B/rock Big Mama Thornton la superstarurile pop Cher şi Dionne Warwick şi de la rockeri cu rădăcini în anii ’70, precum Peter Frampton, Foreigner şi Ozzy Osbourne, până la emblemele anilor ’90, Dave Matthews Band, Mary J. Blige şi A Tribe Called Quest, scrie Variety, transmite News.ro.

În mod surprinzător, Jimmy Buffett apare printre cei incluşi – neaşteptat, deoarece nu numai că regretatul cântăreţ şi compozitor nu se afla pe buletinul de vot în acest an, dar nici măcar nu fusese nominalizat până acum. Dar comitetul Rock Hall l-a inclus pe Buffett printr-o categorie separată, fără vot, pentru „excelenţă muzicală”.

Această categorie onorifică este, de asemenea, uşa laterală prin care comitetul a inclus alţi doi artişti care fuseseră nominalizaţi înainte fără a fi selectaţi vreodată de alegători: Warwick şi MC5. Cel din urmă grup a fost nominalizat de şase ori fără a fi votat vreodată (doar Chic a mai fost selectat şi a rămas exclus); cu clasificarea „excelenţă muzicală”.

Pentru prima dată, persoanele incluse au fost anunţate în cadrul unei emisiuni „American Idol”, în timpul unui episod de duminică seară care a avut ca temă Rock and Roll Hall of Fame.

Lista completă a celor care vor fi incluşi în 2024:

Categoria Interpreţi:

Mary J. Blige
Cher
Dave Matthews Band
Foreigner
Peter Frampton
Kool & The Gang
Ozzy Osbourne
A Tribe Called Quest

Premiul pentru influenţă muzicală:

Alexis Korner
John Mayall
Big Mama Thornton

Premiul de excelenţă muzicală:

Jimmy Buffett
MC5
Dionne Warwick
Norman Whitfield

Premiul Ahmet Ertegun:

Suzanne de Passe

Cei opt interpreţi incluşi în Hall of Fame sunt cei selectaţi printr-un buletin de vot trimis alegătorilor din organizaţie după anunţarea celor 15 nominalizaţi la 10 februarie.

Rămân şapte nominalizaţi din acest an care vor trebui să aştepte pentru o nouă încercare de a intra: Mariah Carey, Jane’s Addiction, Sade, Sinead O’Connor, Oasis, Lenny Kravitz şi duo-ul Eric B. şi Rakim.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...