G4Media.ro

Roche, undă verde în SUA pentru un test care face diferenţa între…

Roche, undă verde în SUA pentru un test care face diferenţa între COVID-19 şi gripă

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut undă verde din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru un test de diagnosticare ce permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, transmite vineri AFP, preluată de Agerpres.

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acest test a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, conform unui comunicat al Roche în care se precizează că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul „CE”.

„Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei”, a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche, citat în comunicat.

„Acum, printr-un singur test, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect şi să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor”, a adăugat el.

Acest test, realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, care sunt distribuite pe scară largă în spitale şi sunt capabile să analizeze volume mari de eşantioane.

Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore, conform Roche.

Numărul unu mondial în domeniul oncologiei, grupul elveţian dispune şi de o importantă divizie specializată în diagnosticarea medicală, mai notează AFP.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Sunt curios de situatia testelor rapide la noi, de care americanii spun ca vor fi un „game changer”. Cred ca noi mergem pe varianta imunizare de turma sau „game over”, n-avem timp de alte prostii.

  Ei suplimenteaza testele, noi pompele funebre si locurile de veci… Pentru ca avem somitati medicale.

 2. Dar e foarte simplu: cand faci cartofi cu usturoi, si stranuti, ai gripa. (Si restul familiei, daca ai stranutat in oala.)

  Cand iti pierzi mirosul, sau, in 0,0001% din cazuri cand faci pneumonie interstitiala de se albeste radiografia, ai noul virus.

  Sau mai e o diferenta: daca deja exista un vaccin ineficient, e gripa. Daca cercetatorii se rup in inovatie chiar acum, si vaccinul ineficient vine la iarna, dupa disparitia virusului, e noul virus.

  Daca te omoara cu discriminare, iar e clar. Noul virus omoara rasele cioresti, conform cercetatorilor, care, colac peste pupaza, sustin ca rasa este un produs al imaginatiei. Ramanand in domeniul psihopupu, numai Zeul Guvid este un zeu razbunator, care se simte lezat de luarea numelui sau in desert. Gripa omoara batrani fara sa ii cerceteze daca cred sau nu in gripa.

  Toate testele sunt inutile cata vreme planeta sufera de oboseala. De jumatate de an, lumea sta incuiata prin case, de frica unui virus mortal. Dar majoritatea celor incuiati nu sunt in grupe de risc, nu locuiesc cu oameni din grupe de risc, si cunosc pe nimeni omorat de guvid. Poti sa vii cu mama sperietorii si cu tata testului care le spune ca sunt purtatori, majoritatea nu mai sta in casa, decat cel mult intr-o Japonie obedienta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.