G4Media.ro

Robert Negoiţă îl îndeamnă pe Nicușor Dan să conteste în instanţă dispoziţia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Robert Negoiţă îl îndeamnă pe Nicușor Dan să conteste în instanţă dispoziţia de retrocedare a suprafeței din Parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a îndemnat sâmbătă pe edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, să conteste în instanţă dispoziţia de retrocedare a suprafeţei de 12 hectare din Parcul IOR, relatează Agerpres.

Totodată, el a salutat organizarea acţiunii de protest „Nu cedăm Parcul IOR”, la care au participat aproximativ o mie de persoane.

„Sper ca domnul Nicuşor Dan, primarul general, să fie sensibilizat de această acţiune şi să pornească proces pentru recuperarea parcului, pentru că este singurul care poate face acest lucru. Instanţa a dat o rezoluţie, a dat o decizie prin care Primăria Sector 3 nu poate fi parte în acest proces. Noi, Primăria Sector 3, nu am fost niciodată nici proprietari, nici administratori ai acestei bucăţi de parc”, a spus Robert Negoiţă, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Primarul susţine varianta recuperării terenului prin instanţă, nu prin expropriere.

„Nu am cum să nu regret şi faptul că unii încearcă să deturneze această iniţiativă şi acest demers în folos propriu. Mă refer la faptul că dânşii nu-şi doresc ca noi să ne recuperăm prin proces această parte şi să se facă dreptate. Dânşii îşi doresc să fie plătiţi, să ia bani publici pentru a fi despăgubiţi. Nu cred că este un demers corect ca nişte inşi, nişte indivizi care au pus mâna pe acest teren într-un mod fraudulos, într-un mod ilegal… Este o hotărâre de instanţă care spune treaba asta- e adevărat, pe fond, care n-a rămas definitivă, pentru că a fost contestată de Primăria Generală- (…) că a fost retrocedat ilegal şi o desfiinţează definitiv. Îmi pare rău că acea hotărâre n-a rămas definitivă, pentru că astăzi aici ar fi fost parc, pădure şi un spaţiu prietenos şi confortabil şi necesar pentru cetăţenii din tot Bucureştiul”, a precizat Negoiţă.

La rândul său, viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele (USR), a adresat o scrisoare deschisă partidelor politice din Bucureşti „pentru salvarea Parcului IOR”.

„USR propune: 1 – verificarea legalităţii retrocedării de către o echipă de specialişti- demers demarat deja de Primarul General Nicuşor Dan în acord cu USR; 2 – recuperarea, prin anularea retrocedării sau prin orice pârghie legală a întregului parc. (…) Mă adresez celorlalte partide din Bucureşti: PSD Bucureşti, PSD Sector 3, PNL Bucureşti, PNL Sector 3, Partidul Mişcarea Populară Bucureşti, Partidul Mişcarea Populara Sector 3, ce intenţii aveţi? Care este poziţia voastră oficială pe acest subiect? Cetăţenii oraşului sunt îndreptăţiţi să afle răspunsul la aceste întrebări. Avem nevoie să corectăm greşelile trecutului şi să acţionăm pentru binele nostru comun”, a precizat Lucian Judele.

Viceprimarul Sectorului 3 a adăugat că USR Sector 3 a propus o hotărâre de Consiliu General în vederea măririi amenzilor pentru defrişări ilegale şi a sesizat Poliţia Locală şi Garda de Mediu de fiecare dată când au fost identificate defrişări.

Totodată au fost iniţiate hotărâri de Consiliu Local pentru crearea unui fond de rezervă dedicat salvării spaţiilor verzi retrocedate din Sectorul 3, precum şi pentru asocierea Primăriei Sectorului 3 cu Primăria Capitalei în vederea acţiunilor de recuperare a Parcului IOR.

„De mai bine de un an, copacii din parcul IOR sunt mutilaţi, tăiaţi, otrăviţi sau incendiaţi, iar autorităţile locale privesc ‘neputincioase’ acest măcel, aplicând, din când în când, câte o amendă de 100 de lei”, se mai arată în scrisoarea deschisă care a fost postată pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si eu il indemn pe domnul primar sa faca mai multa treaba in sectorul 3. Denivelari pe strazi, mai ai putin si zbori cu masina de la ele, denivelari pe asfalt, pe treceri de pietoni, mai ai putin si te impiedici. Arata foarte urat sectorul 3, cladiri care stau sa cada, neingrijite, trotuare cu denivelari de orice fel, nu doar asfalt cu borte.

  2. Ipocrizie marca Negoita, cand tot Negoita, prin interpusi, incearca sa puna mana pe parcul IOR.

  3. NEGOITA CEL MAI escroc primar ! Sector plin de praf si Borduri marca negoita . Spatiu verde pt el insemna 20 cm de gazon iar blocurile noi se construiesc cu 0 spatiu verde ! Se putea da foarte usor o hotarare de consiliu sa se mareasca amenda pt pomi taiati fara autorizatie si sa nu se elibereze autorizatie de constructie fara 40% din suprafata spatiu verde !