G4Media.ro

Ritmul pe care Rusia îl are în războiul din Ucraina va încetini…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Ritmul pe care Rusia îl are în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, preconizează serviciile britanice de informaţii

Serviciile britanice de informaţii preconizează că ritmul pe care Rusia îl are în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, potrivit premierului britanic Boris Johnson, citat de The Guardian.

„Serviciul nostru de informaţii în domeniul apărării crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu va mai exista niciun impuls de înaintare, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat Johnson în faţa unui grup de ziare europene.

„Atunci trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să inverseze dinamica. Voi pleda pentru acest lucru la summitul Grupului celor Şapte (care va avea loc în Germania la sfârşitul săptămânii)”, a adăugat el.

Întrebat cum ar arăta o victorie pentru Ucraina sau un eşec pentru Putin, Johnson a răspuns: „Să recăpătăm cel puţin status quo-ul care exista înainte de 24 februarie şi ca trupele sale (ale Rusiei) să fie respinse din zonele pe care le-au invadat”.

sursa: News.ro

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Rusia deja abia se mișcă.

    • Asa greu se misca ca deja are sub control teritorii mai mari ca Olanda. Iar umbla britanicii cu globul de cristal si vrajeala ieftina.

    • Mai marcel, noi stim ca o swgeti pe doua ruble dar ati uitat planul initial? cucerirea Ukrainei in 2 zile?