G4Media.ro

Rise Project: Codrin Ștefănescu va primi 4 milioane de euro de la…

Rise Project: Codrin Ștefănescu va primi 4 milioane de euro de la Primăria București pentru un teren. Profit de 2200%

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, se pregătește să încaseze 4 milioane de euro de la Primăria Capitalei, prin vânzarea cu 156 euro/mp a unui teren cumpărat cu 6,7 euro/mp, scrie Rise Project într-o anchetă jurnalistică.

Afacerea are o rată a profitului de 2.200 %.

În noiembrie 2013, urmând o inițiativă a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a hotărât exproprierea unei salbe de terenuri, astfel încât să facă posibilă extinderea Bulevardului Timișoara până la întâlnirea cu șoseaua de centură a orașului.

Printre loturile de pământ pe care hotărârea CGMB le-a nominalizat pentru această expropriere se găsește și unul pe care Codrin Ștefănescu îl deține în coproprietate cu o fostă colaboratoare a magnatului imobiliar Dragoș Dobrescu.

Terenul lui Ștefănescu și al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – în suprafață de 3,18 hectare – reprezintă cea mai mare parcelă dintre cele aproape nouăzeci, pe care CGMB și-a propus să le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timișoara.

Pământul pe care CGMB se pregătește să îl cumpere în cadrul acestui proiect, la prețul de 156 euro/mp, se găsește la periferia Bucureștiului: lângă centrala electrotermică Vest, pe un câmp părăsit, bântuit de câini, acoperit de bălării și gunoaie.

Terenul de 12,7 hectare pe care Codrin Ștefănescu și fosta colaboratoare a lui Dragoș Dobrescu îl au, în total, în această extremitate a Bucureștiului a aparținut statului român până în februarie 2004.

În luna aceea, a fost retrocedat, în bloc, împreună cu altele, în suprafață cumulată de 107,9 hectare, la cererea companiei Institutul Pasteur SA, care a susținut că toate aceste terenuri făceau parte din patrimoniul ei istoric.

Terenul lui Ștefănescu și al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – pe care cei doi vor primi 156 euro/mp de la Primăria Capitalei – este unul dintre acestea: patronul Institutul Pasteur SA l-a „vândut” cu 0,09 euro/mp către trei persoane, în septembrie 2004.

Cele trei persoane au fost: Luiza Tănase (partenera de la acea vreme a lui Codrin Ștefănescu), Alain-Florentin Mina (prieten vechi și partener de afaceri al lui Codrin Ștefănescu) și Corina-Mihaela Mihai (colaboratoare a lui Dragoș Dobrescu, la vremea respectivă).

Terenul a rămas la cei trei până astăzi, cu singura excepție că, între timp, Ștefănescu și-a înlocuit concubina în rolul de coproprietar. „Înlocuirea” s-a făcut printr-un contract de vânzare-cumpărare încheiat între el și partenera sa de viață, în 2009, la prețul de 6,67 de euro/mp.

Citește tot articolul pe Rise Project

Sursa foto: Pagina de Facebook a lui Codrin Ștefănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Bine ca n-a avut terenul in Bragadiru ca ne trezeam ca se face legatura intre bd Timisoara si soseaua de centura pe acolo.

  2. Codrin asta nu e cel care se lăuda că a devenit colecționar scormonind prin casele dărâmate de Ceaușescu pt a face loc cartierelor noi??? Sau cel care se lăuda că la revoluție călărea un tanc pe Calea Victoriei (unii chiar ar zice că a fost pe langa Biblioteca Națională și a fost martor la distrugerea ei- atunci când au disparut niste cărți rare…)???

  3. Noi nu ne vindem țara, o furam pe bucățele!
    Toate institutele de cercetări ( oricum nu mai avem nevoie de ele, nu le dam fonduri și alungam cercetătorii) și toate fabricile au fost privatizate pe doi lei sau tăiate bucăți și vândute la fier vechi
    Acum terenul institutului Pasteur, altădată ICA Băneasa ( Voiculescu), terenurile facultatii de științe agricole Băneasa (Popoviciu, terenurile MApN din Pipera, insule și insulițe (Belina lui Draknea), terenurile din sectorul 6 (Mănescu, israielieni)), și câte ori mai fi … au ajuns pe mana celor care trebuiau să le privatizeze..

  4. De fapt CS împreună cu alți golani au matrasit niște terenuri dar, pentru a masca legătura dintre ei, le-au trecut pe la niște fraieri care au zis merci ca se aleg si ei cu 9centi/mp. Desi faptele probabil s-au prescris golanii aia încă nu și-au luat partea, pentru ca primăria face plata de abia acum iar CS va trebui sa le dea și lor partea. Dacă aș fi judecător, as da DNA mandat de supraveghere asupra lui CS fără să clipesc, pentru că trebuie să le dea banii si atunci poate fi prins.

  5. Tranzacții dubioase.
    Cap de Sula se îmbogăteste .

    O da cota la partid?

  6. am inteles acum unde merge taxa pe lacomie. la „amarati” care fac 2000%. Doamne, nu-i mai vad reci odata pe astia…

  7. PSD, partidul pensionarilor și asistaților social (ăștia sunt grosul votanților) este format din multi ciocoi vechi și noi, a căror avere a crescut ca Prâslea cel voinic. Acești geniali antreprenori au creat averi din praf (praful și pulberea industriei, cercetării, etc, dar și praful din capul și ochii celor care îi votează). Eu propun să primească cu toți premiul Nobel pentru aceasta descoperire la care prostii din vest nici nu s-au putut gândi ! Metoda de a face averi din praf și prostie este demnă de premiul Nobel ! Slava genialilor conducători ! Mulțumim din inima partidului !

  8. Isi merita fiecare banut, la revolutie a rupt carne vie din comunisti.

    • De unde sti? Esti printre cei care au omorat oameni pe 22? Impreuna cu amantul tau Stefanescu Codrin? Cat v-a dat Iliescu? La mineriada se stie ca condus detasamente mineri si a avut ca misiune sa il omoare pe Ratiu. Acum cum va faceti detasamentele mortii? Va instruiesc israielienii aia care au luat-o din greseala de la jandarmi? Cam multe intrebari mister Tapalaga? Sau e tabu subiectul.

  9. asistaaaaaaaaaat, iti da si tie de.o ciunga? sau tu prestezi pe gratis din convingere :DDD

  10. Marele social democrat, cu gura mare , care lupta el si ai lui ptr. Statul de drept, pe care vrea sa-l expolieze de 4 mil de euro, Iata in fapt, lupta lor pentru puterea de inavutire….