G4Media.ro

Risc însemnat de avalanşă în Masivul Bucegi, la altitudini mari / Turiştii…

Sursa foto: Facebook / Salvamont Bușteni

Risc însemnat de avalanşă în Masivul Bucegi, la altitudini mari / Turiştii care merg pe Valea Prahovei în această minivacanţă, avertizaţi că traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile

Salvamontiştii prahoveni anunţă că, în urma ninsorilor din ultima perioadă, stratul de zăpadă la Vârful Omu din Bucegi este de un metru, însă sunt zone în care zăpada viscolită a format troiene de trei-patru metri. Turiştii sunt sfătuiţi să nu intre pe traseele de abrupt, întrucât acestea nu sunt practicabile, iar la altitudini mari riscul de producere a unor avalanşe este însemnat, relatează News.ro.

„La altitudini de peste 1800 de metri există un risc însemnat de avalanşă. Vântul a depus cantităţi importante de zăpadă pe văi, iar pe pantele nordice a creat plăci, care se pot desprinde la supraîncărcare. În perioada următoare, conform prognozei, se anunţă depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1800 metri, ceea ce va creşte riscul producerii unor avalanşe. În acest moment avem 100 cm zăpadă la Vârful Omu, dar acumulările cauzate de vânt sunt şi de 3-4 metri”, a transmis, vineri, Salvamont Prahova, într-o atenţionare adresată turiştilor care petrec minivacanţa de 24 ianuarie pe Valea Prahovei.

Conform salvatorilor montani, toate traseele turistice de abrupt sunt impracticabile în sezonul de iarnă, iar turiştii sunt sfătuiţi „să nu se aventureze în zona montană înaltă şi să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Propun pariuri pentru cate stiri o sa vedem cu „Contrar indicatiilor, x romani au urcat pe munte si au solicitat interventia salvamontului”

  2. Am vazut, e cea mai rea zapada, e uda, grea si cazuta multa peste fasii inghetate. Daca o ia la vale, dezoseaza. Vacanta dificila pentru salvamont, daca lumea nu asculta.