G4Media.ro

Revoluția din Kazahstan: Autoritățile kazahe susțin că 164 de oameni au murit…

Revoluția din Kazahstan: Autoritățile kazahe susțin că 164 de oameni au murit şi peste 2.200 de persoane au fost rănite în timpul protestelor

Un total de 164 de oameni au murit şi peste 2.200 de persoane au fost rănite în timpul protestelor violente din ultima săptămână din Kazahstan, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii kazah, citate de presa de stat, transmite duminică dpa, citată de Agerpres.

În Almatî, cel mai mare oraş al ţării şi capitala economică, protestele s-au transformat în tulburări şi ciocniri care s-au soldat cu clădiri incendiate şi magazine devastate.

Potrivit unei relatări a televiziunii de stat, 103 persoane – printre care şi doi copii – au murit doar în Almatî, unde s-au produs cele mai grave violenţe.

Agenţia dpa scrie că iniţial nu a fost clar câte dintre victime erau civili. Anterior, autorităţile au vorbit despre peste 40 de decese, iar dintre acestea 16 din rândul agenţilor de poliţie şi militarilor.

Demonstraţiile au început în urmă cu o săptămână ca reacţie a cetăţenilor la creşterea semnificativă a preţului la combustibil, şi s-au extins, transformându-se într-o revoltă mai amplă împotriva guvernului autoritar, notează Reuters.

Sursa foto: Captură video – Twitter / Alex Kokcharov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. E cel puțin ciudat că au avut nevoie de armata Rusă. Această țară are o armată bine antrenată și bine echipată. Cu mult echipament performant din vest. A fost special creată și echipată pentru a feri țara de îmbrățișarea marelui frate. Ce a făcut armata națională? A stat cu arma la picior. Probabil le-au cerut să deschidă focul și au refuzat. Printre revoltați au fost și cetățeni de bună credință, nu doar cei puși pe distrugeri. Acum va urma marea epurare. Toți ofițerii ce nu au răspuns la apel sau nu au dovedit obedientă vor fi îndepărtați dacă nu arestați.

  • Pentru cei care nu sau prins, vechea garda a muscat în noua gardă, rusii sunt cu noua gardă.
   În rest îl așteptăm pe Simion și Sosoaca la protest
   Iar pentru cei care cred ca rusii sunt salvarea pentru ca au resurse, asta e rezultatul când scoți capul, macel
   Au protestat în Franța pentru scumpirea combustibilului, dar nimeni nu a înăbușit mișcarea de protest cu tancurile

  • Asa arată democratia comunistă.

 2. Este incredibil cum, în mileniul al 3-lea, un conducător își ucide concetățenii.

 3. Din ce declara fostul PM, acum in exil, nu a fost decat o revolta populară a săracilor pe fondul careia s-a infruntat Aripa Veche a Serviciilor, fidelă Bătrânului, cu Aripa Tânără, fidela actialului Presedinte. Aripa Tânără a castigat cu ajutorul rușilor, care au profitat de ocazie.
  Armata a stiut jocul si a stat neutră.

 4. Destul de slab. La „Revolutia” noastra au murit peste o mie, in cea mai mare parte datorita prostiei monumentale a bravei armate romane. Nu-i nimic, au pensii speciale, dorm bine.

 5. Cine poate crede că tăietorii de capete sau cei care au ocupat aeroportul din Almaty au vreo legătură cu scumpirile? Kazahstanul e una dintre țările cele mai dezvoltate din Asia , după tigrii asiatici, Japonia și emiratele petroliere, cum să înceapă așa ceva din niște scumpiri? A fost o tentativă de „puci a la Kievskaya”. S-a mai încercaf un export de democrație, dar din fericire pentru Kazahi a eșuat.

  • Care sunt companiile care vand GPL in Kazachstan, si care sunt care au afaceri de 36 miliarde de dolari in industria petroliera kazaha?
   😎

 6. Revolutia fasaita.

 7. Pt părerea mea … părerea altuia ” Au trebuit sa moara oameni pentru ca guvernul sa demisioneze „