G4Media.ro

DOCUMENT Declarația pe proprie răspundere va fi din nou obligatorie pentru deplasările…

DOCUMENT Declarația pe proprie răspundere va fi din nou obligatorie pentru deplasările pe timpul nopții

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că se va reveni la declaraţia pe propria răspundere pentru circulaţia pe timpul nopţii, anunţând că această declaraţie ar putea fi acceptată şi în variantă online.

Conform hotărârii nr. 52 a CNSU, adoptată în 5 noiembrie, se interzice circulația în afara locuinței între orele 23:00 – 05:00, fiind exceptate deplasarea în interes profesional, asistență medicală sau alte motive justificate, însă aceste persoane trebuie să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Ce prevede Hotărârea CNSU nr. 52:

Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Premierul Ludovic Orban a declarat că este posibil să fie acceptate și declarațiile în variantă online: „Aici puţin ne-am mai îmbunătăţit. E posibil să se accepte pe format online, adică să poţi să arăţi telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Ştiţi cum e, omul când semnează declaraţia pe propria răspundere, se gândeşte de trei ori. (…) Dacă eşti oprit de un echipaj de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile pentru care este permisă deplasarea pe timpul nopţii, eşti amendat”, a spus şeful Executivul, la Digi 24.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ne-am intors de unde am plecat. Exact ce spuneam acum 2 luni, ne-au imbrobodit pas cu pas.
  Urmeaza restrictiile pe timp de zi, dar in episodul dupa alegeri.
  Virusul oricum isi vede de treaba indiferent la masurile guvernelor. Invatati sa va descurcati cu el si singura cale este ridicand imunitatea prin exercitii fizice, dieta echilibrata, miscare multa in aer liber.

 2. Masuri inutile si neconstitutionale pentr „binele comun”.
  Ce interese obscure or avea?
  Unul vizibil este anuntarea salvatorului vaccin. Anuntat in presa cu mare tam tam in fiecare zi. Nesigur! Cu efecte adverse! Producatorul nu raspunde legal!

  • Zi-ne, meştere, cum îţi încalcă ăştia libertatea că te obligă să porţi mască!
   Şi au interese obscure! Toată planeta conspiră să te ţină pe tine închis în casă! Dar tu eşti dăştept şi te-ai prins!

   „Binele comun” este întreruperea lanţului de infecţie. Stai cu masca pe gură ŞI nas, te speli pe mâini, păstrezi distanţa! Dar cât timp tu eşti convins că-s unii care „conspiră” să te ţină sănătos, nici nu meriţi să fii salvat. Mergi în spitale fără mască şi vezi cu ochii tăi care-i treaba, dar nu mai minţi că virusul nu există şi e cineva care te ţine forţat în casă.

   Fiecare are dreptul să fie prost, doar că unii depăşesc limita!

  • Este adevarat, ai depasit limita!
   Daca dupa experienta din primavara nu ai inteles nimic…? Nu te opreste nimeni! Stai in casa! Poarta si masca!
   Nu-i acuza pe altii de prostia ta!

  • N-au nici un interes, doar multa prostie.
   Iar tu, anonimule, stai linistit ca tie nu ti-o incalca, numai mie pentru ca eu nu pot sa ma mai plimb in parc si prin cartier (ce sa-i faci, la virsta mea cam am nevoie de astea) cu masca pe fata.
   De ce nu ti-o incalca (libertatea) tie? Fiindca vitele n-au conceptul si nu se simt nelibere daca dimineata sint minate la pascut si seara sint bagate la tarc.

  • Noaptea vor circula camioanele cu busteni

 3. Pe politista din stanga cum facem s-o cunoastem ? 😀

 4. @anonim. La loc comanda baiete.
  Inteleg ca trebuie sa-ti faci norma pe site-uri, ca doar cu asta te ocupi. Tu, ala, care esti platit la fiecare art. sa-i combati pe toti care nu sunt de acord cu conducatorii…
  Daca cineva isi spune alta parere, acum este „la moda”, ca este „conspirationist”.
  Mars, la loc comanda.

 5. Noaptea vor circula camioanele cu busteni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.