G4Media.ro

Reuniune internaţională dedicată combaterii violenţei domestice, luni, la Parlament / În primele…

Photo 187473770 © Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com

Reuniune internaţională dedicată combaterii violenţei domestice, luni, la Parlament / În primele trei luni ale anului poliţiştii au intervenit la 28.838 de cazuri, 2.945 de ordine de protecţie provizorii emise

O reuniune internaţională având ca scop analiza fenomenului violenţei domestice în societatea actuală se va desfăşura luni, 20 mai, la Palatul Parlamentului, organizator fiind Asociaţia D.A.R. (Dăruire, Apreciere, Responsabilitate), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, transmite Agerpres.

Potrivit gazdelor evenimentului intitulat „Violenţa Domestică – O vulnerabilitate a societăţii actuale”, printre invitaţii la reuniunea organizată în Sala Drepturilor Omului, se numără ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Familiei, Natalia Intotero, Victoria Stoiciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, parlamentari, diplomaţi străini, reprezentanţi ai societăţii civile din România şi Republica Moldova.

În opinia Asociaţiei D.A.R., este în creştere încrederea în autorităţile statului pe sectorul privind stoparea violenţei domestice.

Astfel, în primele 3 luni ale acestui an, au fost emise 2.945 de ordine de protecţie provizorii, 1.178 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.

” În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 28.838 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 14.479 în mediul urban şi 14.359 în mediul rural. La nivel naţional, în primele 3 luni ale anului, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%, faţă de primele 3 luni ale anului 2023, de la 13.307 la 13.628 de fapte. Un număr mai mare de infracţiuni din sfera celor de violenţă domestică arată amploarea fenomenului şi necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. În acelaşi timp, indică faptul că victimele violenţei domestice au din ce în ce mai mare încredere să sesizeze autorităţile”, potrivit Asociaţiei D.A.R.

În cadrul reuniunii urmează să aibă loc şi semnarea unor protocoale de colaborare între Asociaţia D.A.R. şi asociaţii partenere din Republica Moldova. AGERPRES / (AS – autor: Daniel Florea, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...