G4Media.ro

Retragerea Catincăi Nistor din funcția de director ICR Londra, cerută de românii…

Retragerea Catincăi Nistor din funcția de director ICR Londra, cerută de românii din Marea Britanie

Mai mulți români din Marea Britanie au inițiat o petiție în care protestează față de numirea Catincăi Nistor la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, solicitând „retragerea acesteia din funcția de director ICR Londra și organizarea unei noi proceduri de numire.” 

Catinca Nistor, fiica unui mason care are legături cu PSD a fost trimisă în judecată pentru că și-ar fi atribuit bani necuveniți de la Teatrul Bulandra. A fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului, în mandatul primarului Gabriela Firea, și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra.

Propunea președintelui ICR Liviu Jicman, pentru postul de director al ICR Londra, Catinca Nistor a fost audiată săptămâna trecută în Comisia pentru Cultură a Senatului, care a votat numirea ei la ICR Londra astfel: 13 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri. Nistor o va înlocui pe Roxana Dumitrache, care a câștigat postul prin concurs anul trecut și a cărei activitate la ICR Londra a fost apreciată.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro. 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter