G4Media.ro

Rețineri în dosarul contrabandei cu țigări de la Arad. Liderul grupării a…

Rețineri în dosarul contrabandei cu țigări de la Arad. Liderul grupării a fugit cu câteva ore înainte de acțiunea DIICOT. Oamenii legii i-au confiscat un Ferrari din curte

23 de persoane au fost reținute, miercuri, după cele 157 de percheziții făcute marți de DIICOT și Poliția Română într-un dosar de contrabandă cu țigarete.

Doi indivizi care urmau să fie audiați în dosar au fost de negăsit, unul dintre ei fiind liderii grupării. Potrivit unor surse judiciare, acesta din urmă a plecat de acasă cu câteva ore înaintea acțiunii, iar acum se fac verificări pentru a se stabili cum a reușit să scape de acțiune.

Din curtea casei liderului grupării, polițiștii au ridicat un autoturism Ferrari.

Context

Potrivit anchetatorilor,  în cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, ar fi achiziționat cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziționate din Ucraina, Republica Moldova și Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparținând unor societăți de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetățeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării, mai notează Poliția Română.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, autoritățile engleze reușind să captureze, până în prezent, țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline, subliniază anchetatorii.

Sursa foto: Poliția Română

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. E CONSTITUTIONAL ! DIXIT dornean ccr !

  2. PLEVUSCA, RECHINII SUNT PROTEJATI DE PARTID, SECURISTI SI DE SISTEMUL DE „justitie”

  3. Putem lua in calcul si ipoteza ca omul a fost pus in tema .De cand procuroriibstau la masa cu autorii unor plangeri penale nefondate- cazul baluta, primarul de sector, nimic nu este de neglijat.Sa fim mandri ca ne aducem toti aportul la huzurul magistratilor si politistilor!

    • De ce sa ne gandim sa spaga coruptie informatii date de politisti? poate omul este clarvazator, poate a visat ce se va intampla, poate mergea frecvent la o celebra ghicitoare….de ce sa punem raul inainte?!

  4. Romania, tara sigura.

  5. Cum sa-i prinda pe cei ce au plasat bomba cand tocmai filiale SRI sunt putrede de corupte ? Cine credeti ca-i protejeaza, cine l-a avertizat pe interlop?!

    • Cum,cine!? Votanții. Cei care saliveaza pe ecranele televiziunii unui pușcăriaș și ăialalții care salivează pe ecranele televiziunii unui infractor fugit. E simplu.

  6. Cine ne demască… ,,cârtița” ?
    Sau ăla visează noapte când trebuie s-o șteargă englezește. Rușine DIICOT!

  7. Peștele cel mare a fost anunțat din timp, așa lucrează mafia în România! Vă mai aduceți aminte de celebra prevedere introdusă de ciuma roșie în textul codurilor penale, conform căreia, dacă anchetatorul, la momentul percheziției, găsește și alte probe pentru o altă faptă decât cea pentru care se desfășoară ancheta, acesta trebuie să le distrugă… Era și este obrăznicia și tupeul maxime ale unor golani, denumiți greșit politicieni, care funcționează exact precum un grup infracțional organizat, dar unii pe aici îi consideră frecventabili sau demni de-a ocupa o funcție publică. Sărmana țară, roasă de corupție și călcată în picioare de dorneni, savone și alte astfel de specimene odioase! România, din păcate, este un stat eșuat, destinat hoților, mafioților și grupărilor de crimă organizată, la care, fără jenă, iau parte politicienii bătrâni în ani și rele, mulți magistrați (tocmai cei care ar trebui să aplice legea), instituții ale statului, cum ar fi și curtea infracțională, mulți din serviciile secrete și găștile care gravitează în jurul acestor escroci notorii! E vina noastră, suntem cei care am asistat și asistăm pasiv de peste 30 de ani la subordonarea țării borfașilor și nemernicilor, o facem cu bună-știință, din maximă pasivitate și cu nespusă prostie!

  8. Și? Cât de greu este de aflat cine l-a sunat????
    Că doar nu i-a trimis mesaj printr-un porumbel voiajor!!!!!

    • D-aia e lider, să simtă!

    • Datele problemei: nu l-a sunat, i-a trimis un SMS de pe un telefon furat, cu cartela din altra tara, dintr-o zona rurala. Care telefon va ffi distrus dupa folosire.
      Cerinta: cum poate fi depistat autorul, fara sa se verifice actiunile la acea ora a tuturor celor ce stiau de actiune, precum si averile respectivelor pe numele rudelor?

  9. Nu l-a sunat nimeni, a simțit el în urină!

  10. Nu mai plângeți după PSD. A dispărut de mult partidul aurolacilor.

  11. Maimuță ce ești!!

  12. Se prolifereaza si reinvie gruparile infractionale organizate la un nivel alarmant in tara aceasta.Si aceasta pentru ca infractorii au simtit ca DNA-ul si DIICOT-ul din epoca de maximala eficienta stopata de legile antireforma ale PSD-ALDE -UDMR si de CCR prin unele decizii controversate-nu mai exista.Iar cineva ,,da pontul” ca figurile cele mai importante sa fuga la timp.Exista o increngatura de interese aici intre politistii de rang inalt iesiti la pensie,cu relatii in lumea infractionala(contrabanda prezentand mare interes), unele elemente ale politiei active, politie ce devine penetrata informativ de persoane din randul cercurilor expuse mai sus.Aici merita sa ne intrebam ce face sau mai exact ce nu face doi si-un sfertul, platit sa disemineze astfel de comportamente de coruptie in randul politistilor.Si ca un facut totul se intampla pe zona de frontierera cu implicare de cetateni de la granitele UE(moldoveni,sarbi,ucraineni) ,frontiere care ar trebui sa devina sigure ,pentru a putea intra in Schengen, caci Romania asigura securitatea pe lungimea cea mai mare a frontierei UE sau mai corect spus ar trebui sa o asigure.Si cand ii auzi cum spun ca intrunim conditiile de intrare in Schengen nu-ti vine sa crezi cat de perfizi si impostori putem fi.
    In loc sa intareasca DNA-ul si DIICOT-ul , clasa politica ,culmea si cu sprijinul unor elemente antireforma din interiorul sistemului judiciar, sfidand pana si legislatia europeana si cerintele normelor UE-le denigreaza si le subminareza autoritatea. Cred ca nu mai este mult pana la activarea art.7 privind statul de drept in Romania.Asa ar trebui facut si banii din PNRR sa nu fie acordati daca nu se respecta recomandarile si legislatia europeana, daca nu se ofera garantii sigure pentru intarirea justitiei si protejarea fondurilor europene.
    Altminteri actiunea DIICOT-ului este una laudabila, dar extensia fenomenului infractional in Romania la nivel de grup organizat si frauda cu fonduri publice e vizibila.

    • Sub Iohanis?! Nu-i adevărat! Ce vezi nu e adevărat!

    • Și pe acești hoți aflați la putere de ani de zile cine dracu nu ii lasă să schimbe legile putregaiulilui de PSD.
      Aici tot poporul e de vina ca accepta batjocora acestora hoți și banditi, se duc la vot doar pentru a primi doi mici și o bere și după 4 ani mor de foame pe ajutorul s-o ia-l sau pentru jobul de la stat bine plătit.
      Unde dracu mai vezi ca salariile la stat sa fie mai mari ca și la privat?
      Și sunt acceptate asa ca toate marile corporații vin în România cu facilități scutiri și salarii derizorii făcute tot de acești zdrentari de politicieni.

  13. Peste 2-3 ani fapta se prescrie, iar acuzatii dau statul in judecata pt despagubiri morale. Ca de obicei.

  14. Cu cat este mai periculos asta decat un politist pensionat pe caz de boala care devine parlamentar si sta 18 ore pe zi la emisiuni tv, bolnav fiind, si grav?

  15. Daca nu am interdictie de parasire a domiciliului, politia nu ma poate acuza de „fuga” daca nu ma gaseste acasa. Politia poate doar sa consemneze ca nu m-a gasit la domiciliu si n-are decat sa ma caute in alta zi, la alta ora.
    Si daca nu a existat nici interdictie de parasire a tarii – ghinionul lor.