G4Media.ro

Reţeaua Facebook este acuzată de cenzură în Grecia în cazul unei manifestaţii…

Reţeaua Facebook este acuzată de cenzură în Grecia în cazul unei manifestaţii în favoarea unui militant de extremă-stânga

Câţiva fotografi şi un avocat din Grecia au acuzat marţi Facebook de cenzură, afirmând că reţeaua de socializare americană a eliminat fotografii de la o manifestaţie în favoarea unui deţinut de extremă-stânga aflat în greva foamei, relatează AFP.

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat luni în faţa parlamentului de la Atena în semn de susţinere a lui Dimitris Koufodinas, în greva foamei de la începutul lui ianuarie şi spitalizat la terapie intensivă.

Facebook, care are o politică de a nu favoriza promovarea extremiştilor sau teroriştilor, a transmis că postările despre Koufodinas „încălcau standardele noastre în privinţa persoanelor şi organizaţiilor periculoase”.

„Facebook a eliminat postările mele pentru că au încălcat standardele comunităţii”, a declarat Tatiana Bolari, care lucrează pentru agenţia foto elenă Eurokinissi, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

„Prin urmare, acest protest nu a avut loc (…) Eu şi restul nu am fost acolo”, a adăugat ea.

Lefteris Partsalis, un fotograf independent care lucrează pentru CNN Grecia, a spus că i s-a interzis să transmită live pe Facebook timp de o lună după ce a publicat fotografii cu adunarea de luni.

El a adăugat că Facebook „a cenzurat o postare care descria ce s-a întâmplat pe străzile din Atena ieri, şi nu o postare care ar fi sprijinit pe cineva anume”.

„Mii de persoane s-au adunat şi au protestat paşnic”, a adăugat el.

Un al treilea fotograf, Marios Lolos, care lucrează pentru agenţia chineză de presă Xinhua, a declarat de asemenea că şi fotografiile sale cu protestul au fost cenzurate pe Facebook.

Un reputat avocat şi apărător al drepturilor omului, Thanassis Kampagiannis, care a participat la manifestaţie şi a contribuit la iniţierea unei petiţii care cere autorităţilor judiciare să accepte cererea lui Koufodinas, a precizat la rândul său că Facebook i-a restricţionat contul.

În vârstă de 63 de ani, Koufodinas, şeful operaţional al grupului ’17-noiembrie’, a intrat în greva foamei la începutul lui ianuarie în închisoarea de maximă securitate Domokos (din centrul ţării) pentru a cere să fie transferat într-un penitenciar din Atena, mai aproape de familie.

Închis de 18 ani, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 11 persoane, între care un jurnalist şi un deputat de dreapta.

Avocata sa, Ioanna Kourtovik, a declarat marţi pentru postul de televiziune Open TV că bărbatul „se zbate între viaţă şi moarte, fiind aproape de comă” şi că guvernul a luat măsuri „anticonstituţionale” pentru a-l menţine într-o închisoare de maximă securitate.

Autorităţile judiciare au dat asigurări că au dispus spitalului să ia „toate măsurile necesare” pentru a-l menţine pe militant în viaţă.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ca om de dreapta sustin deplin libertatea de exprimare. Nu conteaza pe cine se trezeste sa numeasca Facebook, Twitter &co extremist sau vinovat de “hate speech”.
    Cenzura este o brutalitate si un abuz impotriva libertatii de exprimare.

  2. Această platformă numită Facebook a început să decidă ce fel de informații pot vedea asta se numește manipulare și trafic de influență .
    Am să le precizez că statutul pe care Facebook îl are în telefonul meu este de musafir și că atare dacă nu-l respectă mă simt nevoit să le dau un șut în cur cu alte cuvinte .

  3. Standartele Facebook sunt cenzura si slugarnicia fata de America, iar daca critici America esti acuzat de incitare la ura chiar de slugile penibile si de securicii din administratia Facebook din Romania.