G4Media.ro

Restricțiile care intră în vigoare la depășirea ratei de infectare de 3…

Restricțiile care intră în vigoare la depășirea ratei de infectare de 3 la mie: Masca obligatorie în toate spațiile deschise, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc / Școlile ar putea trece la predarea exclusiv online

O serie de restricții intră automat în vigoare odată ce într-un județ sau într-o localitate se depășește incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori. Printre aceste restricții se numără: obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise, închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, închiderea sălilor de jocuri de noroc. De asemenea, restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni funcționează doar la 30% din capacitate și deservesc exclusiv clienții cazați acolo.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, prin urmare urmează intrarea în vigoare a acestor restricții.

Restricțiile sunt prevăzute în hotărârea de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă până la jumătatea lunii noiembrie.

 • Obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise:
  • Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
 • Închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor:
  • În condițiile pct. 16 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/localități este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
 • Închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior:
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
 • Restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni funcționează doar la 30% din capacitate și deservesc exclusiv clienții cazați acolo:
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
 • Închiderea sălilor de jocuri de noroc
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Lockdown Rules Baby!
  Tomorrow?

 2. Conditii minime necesare pentru transmiterea virusului:
  -10-15 minute in apropierea unei persoane contagioase;
  – o densitate virala peste o anumita valoare (cit anume stiu doctorii mai bine) in aerul respirat.
  Nici una dintre acestea nu e indeplinita la o deplasare in aer liber. Si atunci de unde moda asta cu masca in spatii deschise?
  Nu pot fi decit doua explicatii, cea mai probabila: e un act de „luare a ochilor” pentru ca majoritatea infricosata (60% din populatie conform sondajelor, nu degeaba lucreaza presa apocaliptica) sa vada ca politicienii nu stau degeaba, se preocupa pentru binele obstei.
  Cea de-a doua posibila explicatie: e un act de dresaj, bizonul trebuie invatat sa execute ordinele fara sa discute.
  Oricare ar fi explicatia numai idiotii utili (o persoana usor de convins sa faca, sa spuna sau sa creada fapte, lucruri nereale care folosesc politic unui grup sau unei persoane) accepta asa ceva, ba chiar sint promotori ai masurii, cu entuziasm.

  • Moare tara de cat de multi destepti sunt !
   Te poti infecta intr-o secunda, daca cel care trece pe langa tine nu are masca si este contagios!
   Nu este vorba de a infricosa pe nimeni, situatia este rosie.
   Este simplu sa urmam masurile luate in arges, unde rata de infectare este 0,68 nu trebuie sa ascultam aberatii de la toti cretinii. Vezi ca acolo e rata mica de infectare trebuie sa procedam ca in Arges.
   Toata stima si respectul pentru prefectul de arges!

  • Normal că nu sunt infectați in arges, ca majoritatea vin in București sa se diagnostice si trateze.
   Nu-ți mai pupincuri prietenul asa, ca e scarbos si oricum bate la ochi.

 3. Cenzore, iti place unanimitatea asa de mult?

 4. Sigur, aștept îndemnurile cum că e important să ieșim din nou la vot. Acolo suntem imuni, orice prost știe asta, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.