G4Media.ro

Restricțiile anunțate în Franța readuc în discuție situația transportatorilor/ Guvernul francez vrea…

Restricțiile anunțate în Franța readuc în discuție situația transportatorilor/ Guvernul francez vrea să discute subiectul la Consiliul European din 21 ianuarie

Franța nu va mai accepta teste rapide, al căror rezultat poate fi obținut în aproximativ 20 de minute, ci doar testele PCR pentru depistarea cazurilor de infectare COVID-19 pentru cei care călătoresc din Marea Britanie, relatează BBC.

Intrarea în Franța se va face prezentând un test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de plecare. Deoarece testele PCR trebuie trimise la un laborator, obținerea rezultatelor poate dura o zi sau mai mult.

Jean-Baptiste Djebbari, ministrul francez al transporturilor, a scris pe Twitter că transportatorii sunt scutiți de acest lucru „în așteptarea unei abordări coordonate între țările europene”, potrivit BBC.

Ministrul transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a confirmat la BBC că testele rapide, care implică un kit portabil care nu trebuie trimis la laborator, ar putea fi încă utilizate pentru transportatori.

Dacă acest lucru se va schimba, ar putea cauza probleme, a spus Grant Shapps.

Guvernul francez a anunțat joi seara că va înăspri de luni condițiile de intrare în Franța, în special prin introducerea obligativității prezentării unui test negativ pentru Covid-19 pentru toți călătorii care vin dintr-o țară din afara Uniunii Europene.

În plus, este obligatorie carantina pentru 7 zile, urmată de un nou test PCR.

Măsura se aplică deja călătorilor care vin din Marea Britanie, unde circulă o variantă mai contagioasă a coronavirusului.

Persoanele care nu pot efectua un test în țara de plecare vor putea fi testate la sosirea lor în Franța și vor fi obligate „să se izoleze timp de 7 zile într-un hotel desemnat de stat”, a anunțat premierul Jean Castex, citat de Le Figaro.

Fără a preciza dacă această măsură se va aplica și călătorilor din Uniunea Europeană, Jean Castex a spus că „miniștrii vor lucra la elaborarea unui cadru de coordonare pentru următorul Consiliu European din 21 ianuarie”.

Potrivit lui Jean Castex, documentul ar trebui să prevadă excepții referitoare la lucrătorii de frontieră, transportatorii rutieri sau agenții companiilor de transport, cu „protocoale de sănătate specifice”, mai scrie Le Figaro.

Citește și:

Transportatorii cer ajutorul președintelui Iohannis și guvernului în criza din Marea Britanie: să nu plătească testele PCR și să poată dormi în cabină

MAE: Transportatorii rutieri care circulă din UK în Franţa pot face testul COVID-19 la plecarea din Regat / Sunt în curs de instalare punctele de testare pe teritoriul britanic

Sursa foto: sursa Voluntari in Europa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter