G4Media.ro

Restaurantul Moessia din Vadu, închis de Protecția Consumatorului: Au fost găsite produse…

Sursa foto: ANPC

Restaurantul Moessia din Vadu, închis de Protecția Consumatorului: Au fost găsite produse alimentare şi materii prime expirate şi de 3 ani / Un client a ajuns la spital după ce mâncase ton expirat de câteva luni / ANPC va face sesizare penală

Restaurantul Moessia din Vadu a fost închis de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, fiind găsite produse alimentare şi materii expirate chiar şi de trei ani, iar verificarea a avut loc după ce un consumator a mâncat ton la această unitate şi a ajuns la spital, peştele respectiv fiind expirat de câteva luni, relatează News.ro.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni.

Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate, iar conform declaraţiilor angajatului au fost achiziţionate refrigerate şi congelate în camera de congelare.

Comisarii ANPC au mai găsit produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022, fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare, preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost cloramină expirată, ouă neigienizate lângă fructe, materiile prime erau depozitate direct pe paviment, în camera de congelare erau produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic.

Horia Constantinescu a mai declarat că restaurantul Moessia a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Totodată, a fost găsită peste o tonă de produse neconforme şi a fost sigilată camera de congelare cu produse expirate.

Şeful ANPC a mai menţionat că pentru cantitatea de produse neconforme va fi făcută sesizare penală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Ce inconștienți! Ei nu se gândesc că dacă îmbolnăvesc clienții, vor fi amendați sau li se închide restaurantul? Plus că și dacă nu află ANPC de nereguli, se împrăștie vorba că s-au îmbolnăvit clienții de la mâncarea lor și au de pierdut. Hapsâni și fără minte.

  • Nu, nu se gandesc, ii doare la basca si ii intereseaza doar ce incaseaza, restul e can can

  • Radule, asta e mediul privat fratioare, la atat se limiteaza. Dar totusi, nu sunt de acord cu ceva: pai ei platesc taxe la stat, aia de i-au amendat sunt platiti din banii lor, parca nu e chiar corect

 2. Frumos de 1 decembrie sa mergi la restaurant … dar nu in Romania
  Asta inseamna guvernare doar pentru c0ruptie si furt 33 de ani
  Asta a fost mentalitatea indusa , ca daca ai relatii si cunosti directori de la garda , poti sa vinzi mancare otravita

 3. A mai ramas mancare de cand a inchis Arafat industria asta…de frica racelii.
  Acum isi scot si ei parleala..
  Probabil marea majoritate fac asa…ghinion ca pe astia i-a prins.

 4. Li s-au intamplat toxiinfectii alimentare si persoanelor publice precum Cristina Cioran care a nascut prematur, au avut mari probleme ea si bebelusul din cauza toxiinfectiei alimentare de la un restaurant… si nu se intampla nimic. Peste tot in tara exista magazine si restaurante care vand expiraciuni de cateva luni bune sau de ani intregi…

 5. ia ghiciti cine e clientul ghinionist ? este temutul procuror constantean niță ( cel care a avut necazul cu fiul lui ) Nu as vrea sa fiu in pielea sefului de circiuma