G4Media.ro

Restaurantele și cafenelele din București vor putea fi deschise până la ora…

Restaurantele și cafenelele din București vor putea fi deschise până la ora 23:00. Prefectura a anunțat corectarea unei erori de vineri, când s-a anunțat că ora de închidere este 21:00 / Berbeceanu își cere scuze

Prefectura Capitalei a anunțat marți, într-un comunicat, că restaurantele și cafenelele din București vor putea fi deschise în intervalul orar 6:00 – 23:00, precizând că a fost corectată eroarea de vineri, atunci când s-a anunțat că aceste localuri trebuie să închidă la ora 21:00 (detalii aici).

”Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată”, se precizează în comunicat.

Comunicatul integral al prefecturii: 

Instituția Prefectului –  Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență,  s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor.

Potrivit procesului-verbal de ședință întocmit de Secretariatul Tehnic Permanent, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a constatat că, în intervalul de timp 20.01.2021 – 22.01.2021, incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori, potrivit comunicării oficiale a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

De asemenea, s-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Anexei nr.3 a aceluiași act normativ.

În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la  modificarea intervalului orar în care se vor aplica acestea măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă.

Astfel, potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită  Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care va fi adusă la cunoștința publicului.

Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată.

Erată la Hotărârea nr. 2 din 22.01.2021 a CMBSU

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Gata, covidul a disparut din RO, toata lumea la carciuma!!!!!!!!!!! Restul europei este plina de prosti si noi suntem cei mai destepti!!!!!!!!!!!

  • Tu esti dovada ca si la noi sint destui.

  • Cum spunea Caragile:amice, esti idl0t!!!

   Si mai ai ceva in comun cu el: cacofonia, el dupa nume, tu dupa judecata.

   De asemenea te-as trimite si la opera lui Dostoyevsky insa nu pari pregatit. Scriitorii rusi sunt mai greu de digerat daca ai doua clase, precum personalul.

 2. Sa fie primit! Scoala e moft, birtul e baza Romanistanului. Da-i cu bere, da-i cu mici, pana se duce pandemia. Proasta tara, prost popor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.