G4Media.ro

Restaurantele care nu respectă măsurile anti-Covid rămân cu lacătul pus, chiar dacă…

Restaurantele care nu respectă măsurile anti-Covid rămân cu lacătul pus, chiar dacă vor contesta închiderea. Afiș obligatoriu la intrare

Firmele care încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid riscă, pe lângă amendă, și închiderea pentru 15 sau 30 de zile și vor fi obligate să afișeze un mesaj în care arată că sunt închise temporar din cauza nerespectării măsurilor. Ele vor rămâne închise chiar dacă vor contesta măsura de suspendare a activității, arată un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

MAI arată că, în urma controalelor pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19, au existat mai multe situații în care aceiași agenți economici din HoReCa au încălcat în mai multe rânduri legea. În peste jumătate din județele țării au existat cazuri de încălcare în mod repetat a regulilor.

„Întrucât în practică s-a constatat faptul că operatorii economici care au fost sancționați pentru astfel de fapte au continuat să încalce prevederile legale, considerând că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfășurării activității interzise, considerăm necesară instituirea în acest caz și a unei sancțiuni contravenționale complementare”, arată MAI.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mergeau in masinile lor si claxonau, iar jandarmii au constatat incalcarea combaterii cacamaca. Tot asa si cu restaurantele, unele vor incalca combaterea, iar cele cu procurori vor hrani Turcanul

  2. Nu mai e valabila prezumtia de nevinovatie? Daca vor cistiga contestatia,cine plateste daunele?

  3. Care prezumtie ma,daca incalca legea cu buna stiinta…

  4. suna a cale libera pentru ca „organele care constata nerespectarea…” sa ceara taxa de protectie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.