G4Media.ro

Republica Moldova va negocia un împrumut de 70 de milioane de euro…

Republica Moldova va negocia un împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru combaterea coronavirusului

Republica Moldova urmează să negocieze un împrumut, în valoare de 70 de milioane de Euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru combaterea coronavirusului și pentru suportul întreprinderilor mici și mijlocii, transmite Radio Chișinău.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană și-a dat, miercuri, avizul consultativ pentru hotărârea respectivă, aceasta urmând să fie adoptată în plenul Legislativului.

Proiectul „Răspuns de Urgență la ”COVID-19” și Suport pentru Întreprinderile micro, mici și mijlocii” are două componente. Componenta ”Sănătate”, în valoare de 40 de milioane de Euro, este destinată procurării echipamentelor medicale și asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la ”COVID-19”.

Componenta ”Suport pentru Întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în sumă de 30 de milioane de Euro, prevede finanțarea capitalului circulant și necesităților de investiții ale entităților respective afectate de criză, pentru menținerea locurilor de muncă.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.