G4Media.ro

Republica Moldova: Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării…

Foto: Facebook

Republica Moldova: Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării cu încă 60 de zile, începând cu 4 februarie

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării cu încă 60 de zile, începând cu 4 februarie, măsura fiind propusă de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, relatează Agerpres conform Newsmaker.md.

Decizia a fost adoptată cu 60 de voturi pentru şi unul împotrivă.

Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor a părăsit sala de şedinţe înainte de a examina prelungirea stării de urgenţă, în timp ce, înaintea şedinţei, reprezentanţii Partidului Şor au anunţat că vor boicota reuniunea.

‘Ce ne aduce această stare de urgenţă? Nu vedem de ce să o prelungim. Grupul nostru este împotriva acestei discuţii şi plecăm din sala de şedinţă în semn de protest’, a declarat comunistul Oleg Reidman, în timp ce la tribuna parlamentului se afla premierul Natalia Gavriliţă.

De partea cealaltă, şefa guvernului le-a explicat parlamentarilor că starea de urgenţă le permite autorităţilor să intervină rapid.

‘Sunt mulţi care se întreabă de ce ne trebuie stare de urgenţă şi prelungirea ei dacă oamenii nu simt că sunt în stare de urgenţă. Eu îmi doresc ca să nu simţim niciodată că suntem în stare de urgenţă. Dacă oamenii nu simt starea de urgenţă, înseamnă că ne-a reuşit. Abordarea noastră a fost una corectă’, a spus Gavriliţă.

‘Până când nu e târziu, mai aveţi o şansă de a aduce Moldova într-o situaţie normală. Dar cu fiecare prelungire a stării de urgenţă, posibilitatea este tot mai mică’, a opinat deputatul neafiliat Gaik Vartanean.

‘Trebuie să înţelegem contextul deciziei, avem un război la hotar. (…) Noi avem nevoie să luăm decizii repede. Să se poată interveni când este o criză’, a afirmat la rândul său parlamentarul Lilian Carp din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), aflat la guvernare.

Ultima dată, parlamentul de la Chişinău a votat în decembrie prelungirea stării de urgenţă cu 60 de zile, aminteşte portalul citat, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Maia Grigorievna Sandu respectă drepturile minorităților, dreptul la liberă exprimare, dreptul la învățătură în limba maternă, dreptul la informare etc ? Păi, măi puicuța (și sluga ) jandarmului mondial , în UE nu e așa, deh, dacă e vorba de ruși merge , nu?

  • Ce m-aș distra să avem candidat la președinția ROMÂNIEI, un candidat cu numele Grigorievna…… Asta așa de amuzament pentru toți cei plătiți în copeici ocraineene, ahahahahhahhahha …..

  • Lasa ca o sa avem Kovesi in 2029 anul in care o sa va uniti toti la puscarie 👍

  • Ce scriu eu , ce răspunzi tu? Am și eu o întrebare personală, tu ai timp să te speli pe picioare? Nu că nu îi deranjezi pe alții (sigur, nu le duc grija) , dar ai postări de dimineață până noaptea, totuși copeicile ocraineene sunt așa valoroase sau ești din-ăla util?

 2. Auzi la animal : Dacă oamenii nu simt starea de urgenţă, înseamnă că ne-a reuşit

  A draq democratie de forma. Asa era si in Romania nu cu mult timp in urma, oameni cu botnita, speriati sa iasa din casa.

  • Troll spurcat 👍