G4Media.ro

Republica Moldova îşi recheamă ambasadorul de la Moscova, după ce într-un microbuz…

Republica Moldova îşi recheamă ambasadorul de la Moscova, după ce într-un microbuz al ambasadei au fost descoperite 350 de kilograme de steroizi la frontiera dintre Ucraina și Rusia

Guvernul Republicii Moldova a decis, miercuri, să îşi recheme ambasadorul de la Moscova, după ce 350 de kilograme de steroizi anabolizanţi au fost descoperite ascunse într-un microbuz aparţinând ambasadei, care a fost oprit la graniţa cu Ucraina, în timp ce se îndrepta către Rusia, transmite Reuters, citată de Rador.

Serviciul vamal moldovean afirmă că steroizii au o valoare de piaţă de aproximativ opt milioane de lei moldoveni. Microbuzul, care avea numere de înmatriculare diplomatice, a fost oprit la frontiera ucraineană sâmbătă, iar şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Guvernul premierului moldovean Ion Chicu a aprobat decizia de rechemare a ambasadorului din Rusia, Andrei Neguţa.

Acesta nu a făcut nicio declaraţie şi nu a putut fi contactat, deocamdată, pentru comentarii. „Aceasta este o ruşine pentru Moldova, a spus preşedintele Igor Dodon, adăugând că ambasadorul va fi sancţionat dacă se va descoperi că a fost implicat.

Incidentul are loc la numai două săptămâni după ce Dodon, care vrea relaţii mai apropiate cu Rusia, a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa fostului premier Maia Sandu, care îşi doreşte relaţii mai strânse cu Uniunea Europeană. Anterior, Dodon a încercat să pună o parte a vinei pentru înfrângerea sa electorală în seama ambasadei de la Moscova.

El a spus că nu l-au votat suficient de mulţi moldoveni care locuiesc în Rusia şi a reclamat faptul că ambasada a fost închisă pentru o pauză de masă, în ziua alegerilor, deşi oamenii se aflau la coadă afară, pentru a vota.

Microbuzul a fost oprit la vama Palanca, de la frontiera cu Ucraina, de agenţi vamali şi membri ai serviciului de informaţii cunoscut drept Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Sandu a acuzat parlamentarii care îl susţin pe Dodon de tentative de a-i sabota preşedinţia, când au votat, săptămâna trecută, pentru trecerea controlului asupra serviciului de informaţii de la preşedinte la parlament.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cara iarba lui Putin incalcand emabargoul impotriva Rusiei.

  2. Atentie la titlu. In titlu: „la frontiera dintre Ucraina și Rusia”, deci ca si cum ar fi trecut prin Ucraina si era pe cale sa intre in Rusia.
    Mai jos: „Microbuzul a fost oprit la vama Palanca, de la frontiera cu Ucraina”.

  3. Titlul este greșit: este vorba despre granița moldo-ucrainiană. De aceea este vorba despre vameși moldoveni și despre Serviciul de Informații și Securitate. Rusia era doar destinația ambasadorului.

    În rest, nu putem ști dacă omul făcea trafic sau substanțele îi fuseseră plasate acolo pentru a îl compromite.

  4. S a mutat dorian popa in moscova?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.