G4Media.ro

Reprezentare a scenei Naşterii Domnului, construită din cenuşă şi roci vulcanice provenite…

Sursa foto: Captură video

Reprezentare a scenei Naşterii Domnului, construită din cenuşă şi roci vulcanice provenite din erupţia de pe insula La Palma din arhipelagul Canare

Cenuşă vulcanică şi fragmente de lavă expulzate de vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma au devenit parte din Scena Naşterii Domnului, construită cu prilejul Crăciunului într-o biserică din apropiere, informează Agerpres, care citează Reuters.

Domingo Guerra, preot al bisericii din Tajuya, şi Ruben Lopez, un geolog care lucrează pentru institutul geografic spaniol, au construit Scena Naşterii Domnului din resturi vulcanice pentru a marca această erupţie, care durează de aproape trei luni şi perturbă viaţa rezidenţilor din regiune.

”O construim din lavă, cenuşă şi lapili (fragmente de rocă vulcanică), astfel încât să existe o reprezentare a vulcanului care se află la o distanţă de doar trei kilometri, iar în această după-amiază (luni) am putut chiar auzi exploziile”, a spus Lopez, în vârstă de 42 de ani.

”Am vrut să fie o iniţiativă în spiritul Crăciunului, într-un loc ca acesta, unde oamenii sunt trişti şi foarte îngrijoraţi”, a mai spus el.

Guerra, în vârstă de 65 de ani, a spus că Lopez a căutat materiale pentru construcţia ieslei în zonele acoperite de lavă şi de roci vulcanice.

Plasată în faţa altarului, Scena Naşterii Domnului cuprinde pătuţul pruncului Isus, aşezat pe bucăţi de lavă neagră pe un fundal construit din pietre, iar în jurul celor trei magi este împrăştiată cenuşă.

Erupţia, în urma căreia râuri de lavă topită s-au scurs pe versanţii Cumbre Vieja timp de multe săptămâni, este cea mai îndelungată de pe insula La Palma din arhipelagul Canare de la începutul înregistrărilor, în anul 1500.

De la debutul erupţiei, pe 19 septembrie, mii de persoane au fost evacuate, cel puţin 2.910 clădiri au fost distruse, iar principala sursă producătoare de venit de pe insulă, plantaţiile de banane, sunt în pericol.

Sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter