G4Media.ro

Reprezentanții Horeca cer decuplarea deschiderii restaurantelor de rata de infectare, sancțiuni mai…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Reprezentanții Horeca cer decuplarea deschiderii restaurantelor de rata de infectare, sancțiuni mai dure pentru cei care nu respectă regulile și o singură instituție care să le controleze activitatea

Organizația Patronală HORA, una dintre cele mai mari din domeniul horeca, a cerut miercuri prefectului Bucureștiului și guvernului patru măsuri care să permită supraviețuirea domeniului.

Prima măsură este deconectarea domeniului horeca de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, prag peste care restaurantele se închid automat. ”Pe lângă faptul că nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, avem un exemplu elocvent, actual: din 25 ianuarie, de când restaurantele pot funcționa la interior, nu s-a înregistrat nicio creștere a cazurilor. Din contră și, din păcate, conform celei mai recente analize INSP, în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat creșteri considerabile ale cazurilor de infectare în rândul copiilor, în urma începerii școlilor din 8 februarie”, arată organizația patronală Hora într-un comunicat de presă.

A doua măsură este unificarea controalelor făcute de autorități la restaurante, pentru a verifica respectarea regulilor în pandemiea. Patronatele susțin că Autoritatea Sanitar-Veterinară și poliția sunt instituțiile care pot organiza aceste controale.

În plus, HORA susține penalizări mai dure în caz de nerespectare a măsurilor, iar pentru cei care încalcă flagrant și constant, chiar până la ridicarea autorizației de funcționare pe perioadă limitată.

Cea de-a patra măsură cerută e HORA este deblocarea plății din măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri.

Organizația HORA a mai anunțat că procesele inițiate împotriva legislației care le limitează activitatea rămân pe rolul instanțelor.

Foto: Protest al angajaților din sectorul Horeca (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Votati psd ca in viitor sa nu se mai intample asa ceva .
    E un atac la gastronomia Romaneasca .

  2. Campurile sunt in paragina, dar romanii nu pot recolta sparanghelul decat afara. Acasa, toti sunt chefi.

  3. Se raceste economia daca dispare HoReCa ?!
    Vai ! Fara astia nu putem sa traim .
    Vom muri , tato !
    Ce ne facem ?!

  4. Da domnu Barna aveti dreptate. Din nou ati vazut lucrurile asa cum sunt ele, ma rog mai prin ceata, dar le-ati vazut… HORECA nu e in capitalism. Doar minerii sunt in capitalism.
    Aveti dreptate. Pe mineri ii desfintam, sunt inutili, vai de mama lor, muncesc , ce nemernicie! Auzi sa muncesti in secolul 21 cu tarnacopul! Este ceva de groaza!
    HORECA in schimb, trebuie salavata! Cum sa pierdem sectorul cu evaziunea cea mai mare din economie! Pai cati bani vin la partid din HORECA? Mai multi decat din vama!

  5. Cu PSD turismul romanesc se dezvoltase bine dar au venit PNL și au distrus pe micii patroni în favoarea lanțurilor hoteliere de afară. Au eliminat vaucherele de vacanță, sub pretextul tăierii salariilor bugetarilor, care ajutau micii investitori afacerile de familie. Dc nu au lăsat aceste vauchere și să restructureze aparatul de stat stufos, să taie pensiile speciale și să elimine cumularzi .

    • Da da, exact pe micii investitori îi ajută voucherele. N-am găsit o pensiune mică sau medie în tot ce am căutat care să accepte plata cu voucher pe card. Au profitat în schimb hotelierii nesimțiți gen cei de pe Valea Prahovei, care au mărit tarifele cu tupeu pentru că bugetarul hămesit nu se mai uita la preț primind pomana nemeritată în multe cazuri.
      A ajutat pe$edeaua de n-a mai putut turismul, măgarii de patroni români n-au mai îmbunătățit nimic și cu zero investiții au așteptat hoarda de turiști cu voucher moca.
      De-aia au ajuns sejururile în condiții infecte în România să coste dublu față de Bulgaria, unde măcar își respectă turiștii.

  6. Reprezentatii HoReCa sa vada mai bine de ce sint sectorul este campion la evaziunea fiscala sau cum pot sa se adapteze pe timp de pandemie (restaurantele sa lucreze in regim de livrari). Sau cum pot sa-si plateasca mai bine angajatii (si nu la negru) astfel incit acestia sa le si ramina fideli. Cum sa devina competitivi oferind servicii bune la preturi bune astfel incit sa nu aiba nevoie de pomeni de la guvern prin vouchere de vacanta.
    Sa vada si ce fac cu aia care organizeaza petreceri cu zeci de persoane fara masca.

    Sa mai observe de asemenea ca industria a fost inchisa in multe tari mai civilizate si populatia indemnata sa nu-si paraseasca regiunea, vacantele fiind definite „staycation”.

  7. Inainte de decuplarea activitatii HORECA de incidenta bolii, eu i-as „cupla” la ANAF,cu camere video, precum cazinourile si pacanelele.
    Ati obesrvat ca avem printre cele mai mici caderi economice din UE in 2020 (-3,9%), in conditiile in care HORECA a stat mai tot timpul inchisa? Pentru ca HORECA nu plateste taxe (majoritatea, nu generalizez) si deci nu e inclusa in statistici.
    Pai asa sa tot faci afaceri… Intai sa-si plateasca taxele si apoi sa vorbeasca.
    Culmea e ca au platit mai multe taxe in pandemie, obligati de firmele de home delivery, ca la aia e obligatoriu bonu’ fiscal.
    In rest, salarii minime pe economie (deh,se castiga din bacsis) sau la negru,aprovizionare la negru, chirii la negru, bon fiscal canci. Ce mai , o activitate perfect integrata in lantul economic.

    • cum domn’le nu sunt.direct.raspunzatori de rata de infectare cand in restaurante care ar trebui sa fie doar 30% ocupate..in realitate sunt la 100% si distantare canci..norme de bun simt si igiena canci..nesimtire cat cuprinde..lipsa de.respect si preturi duble.de.zici ca.le esti dator..
      cand vor respecta legile in tocmai..atunci sa croncane.
      numai analfabeti la co.ducerea horeca..nu sunt in stare sa lege 2 fraze fara sa spuna dupa fiecare cuvant aaaa..aaaa.. halal

  8. Inainte de comentarii răutăcioase, sau sa ne dam cu presupusul ca ,, stim noi tot,, mai bine cere ti si va informati ca fapt divers ce sume au fost virate la bugetul Statului de toată industria Horeca ( în ultimii 10 ani ca fapt divers)- Doar din taxe si impozite !!!

  9. Mult mai buna mâncarea făcută acasă . Și cu mult mai ieftina 😉 Așa că bai horacenilor , luați la m…e

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.