G4Media.ro

Replici între ambasadorul României în SUA și Marcel Ciolacu, după ce premierul…

Sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

Replici între ambasadorul României în SUA și Marcel Ciolacu, după ce premierul l-a anunțat că nu are nevoie de personalul ambasadei în cadrul întâlnirilor politice / ”Rolul meu în această vizită se încheie aici”

Premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru (foto), duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, relatează Agerpres.

În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Ulterior, diplomatul a adăugat că a făcut „o constatare”.

„O să îmi permit… cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile. Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a arătat premierul.

Luni, Marcel Ciolacu participă la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. După ce a vâslit când era în barca cu Dragnea … acum Ciolacu se lupta pentru români … mărind taxele … și … vâslind in US.

 2. Asta ce arata?
  Pai raspunsul e simplu, statul nu conteaza si la fel se va comporta cu tot statul daca vor castiga alegerile.

 3. covrigarul analfabet a devenit nefrecventabil la nivel international, la fel ca toti inaintasii sai; asta a fost ultima lui vizita oficiala in vreo tara civilizata; valabil si pentru Til(v)har.

 4. pai,daca ambasadorul nu-l cooptezi,care ar trebui sa stabileasca contacte,intinliri,cu
  cine zice ciolacu ca se intretine?ca salve de tun putea sa traga si-n romania,cind s-o intoarce sa vezi ,,gogosi de buzau” ce le zice…d-aia creste aur si psd-ul ,multi naivi are romania,cu tembelizoarele a nenorocit o tara.

 5. oare asta cate milioane de euro a cheltuit din banii nostri sa se plimbe prin america si sa mituiasca pe acolo sa para si el om important in fata romanilor sau si-a aranjat de un loc caldut in caz ca-l prinde dna-ul in viitorul indepartat ca acum catelusii anticuruptie sunt priponiti la el in ograda

 6. Ronal Reagan a spus: „Saracia unui popor este cea mai corecta pedeapsa pentru prostia lui!” Si bine a spus….

 7. Au venit tzaranii in America si se cearta intre ei, nestiind limba si cum sa se poarte in societate .

 8. Marlan ca de obicei!

  A invoca vârsta ca argument de autoritate reprezintă o slăbiciune . Înseamnă ca de fapt domnul Ciolacu nu are niciun argument în fața domnului ambasador.