G4Media.ro

Replica lui Firea, după ce Violeta Alexandru i-a amintit cum îl ironiza…

Replica lui Firea, după ce Violeta Alexandru i-a amintit cum îl ironiza pe Iohannis că n-are copii, iar el a numit-o acum ministrul Familiei: „Ieșire nedemnă. Eu n-am atacat niciodată doamne”

Prezentă în emisiunea la Antena3, Gabriela Firea a fost chestionată despre remarca Violetei Alexandru, fostă ministră a Muncii în Guvernul Orban. La audierea din comisiile parlamentare reunite, Violeta Alexandru i-a reamintit Gabrielei Firea cum în 2014 îl indica pe Klaus Iohannis că nu are copii, iar „o familie nu poate fi normală dacă n-are copii”. Acum, „ce ironie, Iohannis o numește tocmai pe Firea ministru al Familiei”.

La insistența redactorului Antena3, Gabriela Firea a răspuns că e „nedemn” ce a făcut Violeta Alexandru și că ea nu a atacat niciodată doamnele. Redactorul Antena3 a subliniat că Firea a făcut totuși acea afirmație în 2014, cerându-i să se justifice. În replică, Firea a răspuns că ceea ce a spus ea în 2014 ar fi fost scos din context de către un jurnalist, că era demult, când era însărcinată cu unul dintre copii și că și-a cerut scuze.

Fost primar al Capitalei și apoi din decembrie 2020 senator PSD, Gabriela Firea este acum parte din guvernul de coaliție condus de Nicolae Ciucă, deținând un portofoliu la un minister nou înființat, cel al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Firea a fost acuzată că acest minister ar fi fost creat special pentru ea, pentru a-i fi acoperite pretențiile în cadrul PSD, iar fosta PNL-istă Violeta Alexandru nu s-a ferit să-i spună deschis că ministerul ei nu-și are rostul, având în vedere că activitatea propusă poate fi susținută de celelate ministere de resort. Violeta Alexandru a punctat că în 2014, Firea îl indica pe Iohannis că nu are copii, și că „o familie nu poate fi normală, dacă nu are copii”.

„O sa fiu foarte directă, pare că vi s-a creat un minister, dar tot ceea ce dumneavoastră ne-ați spus aici poate fi făcut de celelalte ministere, fără probleme. Partea de creșe/grădinițe poate fi la Ministerul Dezvoltării, partea de deductibilități poate fi la Ministerul de Finanțe. Ca să vedeți ce ironie, domnul președinte Iohannis v-a numit chiar pe dumneavoastră ministrul Familiei, pe dumnevoastră care îi spuneați că o familie nu este normală daca nu are copii…”, a spus Violeta Alexandru la audierea în Parlament a Gabrielei Firea.

În emisiune la Antena3, Gabriela Firea s-a justificat cum că declarația ei a fost scoasă din context de către un jurnalist.

„Doamna Alexandru a avut o ieșire nedemnă. Eu nu am atacat niciodată doamne. Aveam și eu motive să adopt critici în legătură cu doamna Alexandru dar mi le-am păstrat și am venit cu alte tipuri de argumente, dâdu-i posibilitatea să se reabiliteze din punct de vedere profesional. E un episod de acum 9 ani… Să vii să-l pui pe tapet, după atâtea întâmplări politice… Eu eram însărcinată cu fiul meu David atunci, iar domnul ziarist care mi-a adresat multe întrebări a scos un răspuns din context (…) Eu mi-am cerut scuze. Credeam că episodul este închis. Sper că este închis cu această ocazie”, a răspuns Gabriela Firea, adăugând că nimeni din echipa PSD nu este întâmplător în acest nou guvern.

„Așa cum Marcel Ciolacu (președintele PSD – n.red) a subliniat, participăm cu linia întâi în Guvern, din punct de vedere al afirmării plitice și al releției cu cetățenii pe care o avem fiecare. PSD nu are neaveniți în Guvern și vom dovedi acest lucru”, a comentat Gabriela Firea.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Priviti ce ati votat, doua scorpii.

 2. „Sunt si eu o pluă, ce doamna mea”
  Cam asa si cu parasuta asta.

 3. Am cautat pe google ‘firea iohannis fără copii’ și am revăzut întregul ‘context. Minte ca o nesimțită. A spus ea mai multe, chestia cu copii e floare la ureche.
  Dar dacă asa-i place lui Iohannis, csf? Nu te iei de gusturile omului.

 4. Scorpia Fierea !

 5. Oo !! Discriminare de gen, ce scuza isteata !

 6. Alo Tanti Firea,
  L-ai blamat,
  V-a felicitat,
  Ca ați fabricat,
  Un Guvern de Rahat!
  Impreuna!
  Nu mai e Guvernul mieu!
  E Guvernul Stuțo -Cămilă!

 7. Nimic nou sub soare. Sarma a ramas la fel de mincinoasa. Ciolacu i-a inventat un minister sa o tina ocupata o perioada.

  • S-ar putea sa se arda Ciolacu la faza asta… cred ca era mai sigur pentru el sa nu-i dea nici un minister…

 8. Fa fireo ? Ce-are aface su la cu subprefectura ? Puteai sa raspunzi ca tu „n-ai atacat nici ASfrica de Sud” ! Referinta era lanesimtirea si imbe lici tatea ta de a afirma ca un om e vinovat ca n-are copii ! Asa e cand stoarfele ajung ca scroafele-n copac !

 9. Are dreptate.Ea este o duamnă .

 10. Nu înțeleg.Cine este DOAMNA atacată la care face referire Firea?

 11. Privilegii SINECURI SI DREGĂTORII=PSD.
  Pai nu , Fiirea ,Liceu industrial.
  Ciolacu ,Facultatea Ecologica absolvită fara acreditare .
  Siminic, Liceu Sportiv .
  E ACUM PSD la nivel înalt .
  Eu mă mir inca cum de ajung niste ratații ai Sistemului de Educație in fruntea PSD și a Țării.
  Pai nu :
  1-Iliescu ,cercetat………..
  2-Nastase, pușcăriaș.
  3 Ponta ,cercetat și Plagiator dovedit .
  4-Dragnea ,pușcăriaș.
  5- Veorica ,analfabeta .
  Deci tot PSD,la nivel înalt .
  Nu avem cum să trăim o viață normală ,nu avem cum să trăim bine cum ne dorea Băsescu .
  Pot să scriu că da ,PSD sunt o adunătură de ratați ai vieții ,care trăiesc din Corupție și hoție cu mult peste capacitățile lor intelectuale.
  Văd ura nejustificată față de Primarul general al Capitalei care se revarsă din PSD ,dar PSD-ii nu se întreabă nici unul ce a făcut Sorin Oprescu , Fiirea fiecare cu cate 6 Miliarde de Euro in 4 ani .
  Să înțeleg că PSD de București toacă mărunt în fiecare an 1 Miliard și ceva de Euro?.
  CA SĂ FIE LINIȘTE?.
  DRĂGUȚILOR NU PĂREȚI A ÎNȚELEGE CA DE FAPT NICUȘOR NU ARE NICI O VINĂ, BUCUREȘTENII V-AU GONIT DE LA VAGONUL CU EURO.

 12. Tot respectul mei pentru Duamna Gabi, un urias respect, pentru ca duce in fiecare an la moastele lu sfanta paraschiva de la iasi convoaie de kilometri de autocare cu cei care vor sa se inchine la moaste dar nu au bani de autocar si le plataeste barbatu ei transportul.

 13. Deci nu era nedemnă cea care arunca cu mizerie, era nedemnă cea care vedea cum aruncă prima cu mizerie… Ce logică de geniu. Nici nu zici că a ruinat Bucureştiul.

  A observat cineva victimizarea voluntaristei? Când o intrebau de bani, se dădea pe moarte de la sârmă. Când era întrebată de furăciuni, era ameninţată şi acum vorbeşte despre demnitate. Ce glumă bună!

 14. Mulți p*ost* p’ aci ca sunt de la usl sau USR+ sunt aceeași!
  Cum doamne iartă-mă a câștigat dreapta în RO și imediat a venit și trădarea?
  Cine, cum are interes ca România fără cunostinta lui Putin sau Merkel?