G4Media.ro

Replică fulger a lui Tudorel Toader pentru Augustin Lazăr: Să ne cunoaștem…

Tudorel Toader

Replică fulger a lui Tudorel Toader pentru Augustin Lazăr: Să ne cunoaștem și să ne respectăm competențele. Răspunsul procurorului general

UPDATE: Procurorul general, Augustin Lazăr, a revenit cu o replică pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe care l-a acuzat că interpretează eronat mesajul transmis anterior magistraților, scoțând cuvinte din context.

Răspunsul procurorului general:

Ministrul justiției, referindu-se la respectarea competențelor, interpretează eronat mesajul pe care l-am postat în ziua de 16 septembrie a.c., formulat în baza principiului separației și echilibrului puterilor în stat, rupând din context câteva cuvinte pentru a-și putea formula acuzația.
Mesajul transmis subliniază faptul că justiția independentă este capabilă, prin instituțiile sale și prin exercitarea prerogativelor în cadrul constituțional, alături de celelalte puteri, să asigure echilibrul puterilor în stat în baza controlului reciproc între puteri, în interesul societății și al menținerii ordinii de drept.
Astfel, de nicăieri nu rezultă intenția mea de a plasa justiția în afara puterilor statului și deasupra acestora, precum și problema depășirii cadrului constituțional și a existenței unui conflict juridic între puterile statului care, desigur, este de competența Curții Constituționale.
Principiile pe care le-am enunțat în mesaj se regăsesc în Carta de la Roma (adoptată ca urmare a Opiniei nr. 9 din 2014 a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei) și în nota explicativă unde, se subliniază că procurorii trebuie să își îndeplinească sarcinile fără nicio presiune sau interferență externă, în conformitate cu principiul separației puterilor și principiul responsabilității.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a dat duminică o replică fulger procurorului general, Augustin Lazăr, căruia i-a atras atenția că se află într-o gravă eroare când afirmă că Justiția este capabilă să-și îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor în stat.

”Să ne cunoaștem și să ne respectăm competențele! Procurorul general ne transmite faptul că „justiția este capabilă să își îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor în stat!” Procurorul general se află într-o gravă eroare, plasând justiția, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului, deasupra acestora! În ipoteza în care una dintre cele trei puteri își încalcă limitele constituționale, echilibrul se restabilește de către CCR, prin soluționarea conflictelor juridice de natură constituțională! În condițiile în care puterea judecătorească a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de înțeles că nu își poate judeca propria cauză!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook la aproximativ o oră după mesajul transmis de procurorul general magistraților.

Replica lui Toader vine după ce procurorul general le-a transmis un mesaj magistraților din România, chiar în timp de unii dintre ei protestau pe treptele Curții de Apel București împotriva tentativelor de politizare a Justiției.

”Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea și profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni și influențe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenței instituțiilor judiciare. Independența judecătorilor și procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiția, ca una dintre puterile statului, prin instituțiile sale, este capabilă să își îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor și a corectitudinii relației dintre stat și cetățeni. Magistrații sunt obligați să apere independența justiției ca pe o garanție pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremației dreptului”, le-a transmis Lazăr magistraților.

Peste 300 sute de magistrați au protestat duminică seară vreme de mai bine de o oră în fața Palatului de Justiție din București. Magistrați din toată țara au venit pentru a-și exprima nemulțumirea față de ofensiva împotriva Justiției pornită de guvernarea PSD-ALDE.

Principalele nemulțumiri ale judecătorilor și procurorilor sunt modificările la legile justiției și la codurile penale, prelungirea mandatelor Inspecției Judiciare prin Ordonanță de Urgență, ignorarea și ridiculizarea Comisiei de la Veneția, dar și evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr de către ministrul justiției, Tudorel Toader.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Ce să spună și bubosul vânzător de sentințe în timp ce schimbă regulile în timpul jocului. Să se aleagă praful de el.

 2. MUIE TUDOREL

 3. Tudorele-slugărele te faci că nu pricepi, deși procurorul-șef e destul de clar. Justiția asigură echilibrul între puterile statului prin opoziția la politizarea pe care o încerci, nu prin situarea deasupra celorlalte puteri. Tu ești cel care te-ai vrea deasupra tuturor. Mai bine dă-ți demisia, politrucule.

  • Foarte bine spus, dar el tot păpușa lui dragnea va rămâne, de aceea chiar dacă a înțeles tot cum vrea el o întoarce. Doar este politician aparținând partidului aflat la putere psdragnea.

 4. Buna replica..
  Se vede diferenta dintre un eminent jurist si @lazar securila…

  • daca e asa de eminent jurist, cum va explicati ca isi da cu stangul in dreptul? :))

   Stiati ca Slugarel Model s-a OPUS declararii „protocoalelor nefiresti” ca fiind in vreun conflict cu Constitutia? Adica, din postura de judecator cecerist, lui Slugarel i se pareau constitutionale dispozitiile art.142(1) privind realizarea interceptarilor de „alte organe specializate ale statului” in Decizia nr. 51 din 16 februarie 2016:

   „In dezacord cu decizia adoptata prin majoritate de voturi, am considerat si consideram ca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 142 alin. (1) din Codul de procedura penala trebuia sa fie respinsa ca inadmisibila”

   http://juri.ro/decizia-ccr-nr-51-2016-opinia-separata-a-judecatorilor-simona-maya-teodoroiu-si-tudorel-toader

   s-a mai si numit singur notar, in dispret total fata de Lege, doar ca sa isi mute progenitura de la sat la oras
   https://adevarul.ro/news/politica/decate-fost-incalcata-legea-tudorel-toader-ajunga-notarevaluare-1_5b8e719edf52022f751d4f0d/index.html

  • CCR este acum o a 5a Super-Putere in Stat ?

  • Iar la tine, Morjane, se vede diferenta dintre noi si un mancator de cacat pesedist.
   Pofta buna si ia cu paine!

  • tudorel este un eminent mafiot, iar tu esti un eminent mancator de rahat. Va veni ziua cand voi, toti acesti „eminenti” veti plati pentru „eminentele” voastre ticalosii. NU VETI SCAPA!!!!!!!!!!!!!

  • ceausescu avea o sluga perfecta pe nume bobu, dragnea il are pe eminentul tudorel-slugarel-gargamel!

  • Eminent jurist …poate vrei sa spui EMINENT PUPINCURIST ?
   M#1e Rudotel Gargamel Slugarel

  • Nici de troll nu ești bun! Useless

 5. Pina si Godina s-a prin ca TT e un mic zeu acolo la ministerul justitiei si ca poate posta orice rahat de idee pe FB ca se gasesc destui sa-l preia… un mic ‘pi’

 6. O coorava pesedista acest maimutoi…

 7. Tupeu de politician!
  Se pare că Tudorel recunoaște și își asumă subordonarea puterii judecătorești și implicit distrugerea unuia din principiile unui stat democratic și anume separarea puterilor în stat.
  Bravo Tudorel!
  Recunoști că distrugi DEMOCRAȚIA pentru a apăra niște condamnați penal!
  Asta o faci domnule Tudorel pentru că poți!
  Ma intreb până când?
  Tot răul facut societății se va intoarce împotriva asasinilor democrației.

 8. Buboșimanul de Tudorel si-a etalat cel mai clar competențele in vie la Panciu in urmă cu 30 și ceva de ani, iar de atunci nici dracu’ nu i le-a mai respectat…

 9. Tare as mai vrea să-l văd pe gargamel ce mai spune după ce liderul căruia ii pupa kurul isi va frânge gâtul .

  • Nu ne dorim să ți se intâmple o asemenea grozăvie, așa ca eu mă bag să-ți satisfac de pe acum această curiozitate:
   „Indurari oamini buni, Mustăciosu’ șela nu ie om ie fiarâ, bini câ l-or luat in primiri huidumili șelea di Vasilinâ șâ Alifii…! Zâcea tot timpu’ câ o sâ-mi facâ ce i-a făcut sâ amărâtului ăluia di Comana, adicâ o sâ mă strângâ di gât la 10.000 m altitudini…Bini, nu iel o sâ mă strângâ di gât, ci un băiet d’ăla falnic din Black Cube….”

  • Pardon dle @aroxol, mi se intâmplă des să am impresia că s-a spus ceva de genul :”mor de curiozitate…” și de aici exprimarea mea de inceput…! N-am ce face, e ..defect profesional…

 10. Bubosul este INCOMPETENT (cu majuscule) ! Nu are notiunea statului de drept sau este coada-de-topor !

 11. fmm bubos ordinar ce esti

 12. dar ce sensibil e slugoiul asta cand cineva relevant se opune distrugerii sistematice per care o coordoneza din pozitia de minustru.

  SRI in plm ce faceti? ce face slugoiul de turodel nu e politica ci distrugerea statului de drept. Ce plm frecati, ca in curand o sa voteze astia aderarea la federatia rusa si voi o sa continuati sa va cacati per voi ca e o decizie politica. Institutiiile statului cad una cate una victima unui sistem mafiot.

 13. Bai Slugarel, toate au un sfarsit si intr-o zi va veni si al tau. Sa nu uiti ce aberatii ai scos ca sigur Cel de Sus nu va uita. Ai distrus intr-un an mai mult decat s-a construit in 10 ani. Esti ca un virus foarte agresiv incapabil sa realizeze ca distrugerea organismului gazda va insemna in principiu si disparitia sa.

 14. SINISTRUL MIC „TICALOS” TUDOREL E MACIUCA LUI TARICEANU SI DRAGNEA. CU EA CEI DOI LOVESC IN CAPUL JUSTITIEI.

 15. O SLUGA SINISTRA ACEST MIC „TICALOS” TUDOREL.

 16. Ce sa va asteptati de la un jeg sinistru ( nu ministru) de procuror comunist ?
  Sa vedem pe cine mai pupa in kur dupa ce intra dracnea la mititica.
  Profesor universitar,membru al Comisiei de la Venetia, ministru …si mai nou notar…toate titlurile astea sunt degeaba cand esti un mare gunoi !

 17. Ma „slugarel de iesi” ! Nu ti0este rusine ? Tu N-AI NICI O COMPETENTA ! Esti un gainar marunt STRECURAT PRINMINCIUNI SI GAINARII IN DIVERSE POSTURI !Acum te facu Zdragnea „slugarel de Justitie” Esti si vei ramane ca cea mai josnica sluga a pungasului de Deliorman ! Cu tot ajutorul tau NU VA SCAPA DE PUSCARIE ! Si nici tu pungasule ! De ce pungas ? Vezi cum ti-ai angajat loaza la Unuversitatea din Iasi – unde tu esti INCA Rector ! Vezi cum te-ai „cerut” ba si numit NOTAR fara exament DAR TOTAL ILEGAL ! Javra „de Iesi” – Legile nu se fac pentru ANUMITI PUNGASI – inclusiv TU ! SIKTIR BUBOSULE FARA CARACTER !

 18. Imbecilul asta de tudorel „ievalueaza” pe toata lumea… Dar pe el cine il „ievalueaza”? Sau poate crede ca daca esti NUMIT POLITIC se afla deasupra LEGII?

 19. Todiras …esti pe „abatuta” tau de tot si te afunzi iremediabil in mocirla propriilor judecati pe care le consideri, eronat, ca fiind cu valoare absoluta.
  Esti intr-o imensa eroare …
  RETRAGE-TE …inca mai ai un pic de timp…