G4Media.ro

Regulile sanitare pentru gimnaziu și liceu pentru fiecare din cele trei scenarii…

Regulile sanitare pentru gimnaziu și liceu pentru fiecare din cele trei scenarii înaintate de Ministerul Sănătății

Elevii de gimnaziu și liceu vor merge în continuare la ore în scenariul verde, însă la scenariul galben, doar 50% din elevi vor fi prezenți fizic la școală (prin rotație de 1-2 săptămâni), exceptând clasele a VIII-a și a XII-a, care vor fi prezenți 100%. Acestea sunt o parte din regulile din draftul privind normele sanitare pentru redeschiderea școlilor, pus în dezbatere marți de Ministerul Sănătății.

Regulile pentru scenariul verde la gimnaziu și liceu:

Numărul de copii care merg la școala în același timp – 100%

Număr de zile la scoală / săptămână – 5

Ore online ca alternativă la învățământul față în față – 0

Intrarea și ieșirea în spațiul școlar – Intrarea prin mai multe uși de acces. Trasee prestabilite de intrare, deplasare în interiorul scolii și de părăsire a școlii. Păstrarea distanței de 1 m între elevi.

Triaj și evaluarea stării de sănătate – Triaj zilnic acasa Evalaurea stării de sănătate la prima oră de curs

Prezența persoanelor terțe în spațiul școlar – Interzisă.

Distanțare fizică (1m) – În sala de clasă – Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru între elevi sau separarea cu plexiglas în situația în care asigurarea distanței de 1 metru nu este posibilă. În pauze trebuie menținută distanta fizica de 1m între elevi

Purtare mască – Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât pentru elevi, cât și pentru întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ

Igiena mâinilor – Foarte frecventă. Se asigură săpun, prosoape de hârtie și apă curentă, dezinfectat pe bază de alcool.

Utilizarea infrastructurii și a sălilor de clasă – Dezinfectare și aerisire frecventă. Există o sală specială pentru izolarea copiilor care prezintă simptome pe durata programului, până la sosirea părinților.

Utilizarea diverselor materiale în spațiul școlar – Dezinfectare zilnică. Repartizarea individuală, pe cât posibil. Interzis schimbul de obiecte personale.

Activități sportive – Doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber. Nu vor fi practicate jocuri de contact sau cu mingea, nici activități care implică schimbul de obiecte.

Activități de grup (întâlniri, serbări și altele) – Vor fi eliminate activități care implică formarea unor grupuri care duc la reducerea distanței intre copii.

Citește mai mult pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Este o problema cu școala asta! Clar predarea online este o tâmpenie. Dar nici nu te poți duce la școală după ce o vara întreaga lumea a umblat în tara, la munte, la mare iar cazurile șunt aproape de 4 ori mai multe decât când am fost închiși. Cand canaliile de guvernati au dat drumul la vacante, când oamenii fără inima au cutreierat marea, la școală nu s-au gândit? Din nou politicul a stricat totul.macar cu câteva săptămânii sa oprească ce a fost pana acum. Altfel școală este imposibil de deschis.

    • Nu intelegi ca fara deschiderea scolilor nu se pot organiza alegeri???Dupa alegeri mai vedem!

    • Ce bine era pe vremea lu ‘ piticu ‘, atunci ”se organizau alegeri ca și cum n-ar fi fost, uite și Lukașescu ce probleme are. În loc să stea mafioții liniștiți la butoane, avem în schimb ”canalii de guvernanti” care se vor aleși de oamenii ăia pe care ba îi țin închiși în case, ba îi pun ”sa umble la munte si la mare”, ba îi internează bolnavi în spitale încălcându-le drepturile și libertățile de a muri după ce i-au îmbolnăvit pe alții, ba îi trimit la școală, ba că de ce nu-i trimit. După punctaj, ca la fabrica de postaci numai agitație să iasă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.