G4Media.ro

Reguli stricte pe Aeroportul Otopeni: Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei…

Reguli stricte pe Aeroportul Otopeni: Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru sunt obligatorii, îmbarcarea și debarcarea se vor face în ordine prestabilită

Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur sunt obligatorii permanent pe Aeroportul Henri Coandă, începând cu data de 15 mai, potrivit unei informări transmise joi de reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) și citate de Agerpres.

De asemenea, îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă.

Reprezentanţii aeroporturilor bucureştene avertizează pasagerii că, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată.

„Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, se arată în informarea transmisă de CNAB.

În zona de îmbarcare este asigurat spaţiul necesar păstrării distanţei de 1 metru faţă de cei din jur, dau asigurări reprezentanţii CNAB, care precizează că autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

În ceea ce priveşte fluxul de sosiri, acesta nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii, rămânând valabile obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie, precum şi păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de cei din jur. Însă, pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

„Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomandăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului”, mai spune CNAB.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. De la 2,5 metri acum doua luni, treptat, treptat, siliti de imprejurari (obiective) am ajuns la distanta sociala de 1 metru !
  Pai eu propun sa se tina UNTOLDUL cu masca si cu distanta sociala de 15, 20, 25 de cm, dupa cum o are fiecare de lunga !

  • si toti cu masti, de carnaval, de clovn, fiecare cu ce are pe acasa, sa intretina atmosfera festiva

 2. Ce distantare sociala e aia de 1 metru pacalicilor? Mai putin si ajungem la dostantare sociala de 10cm.
  Vai de capul vostru…

 3. Am aterizat duminica dimineata pe aeroportul Otopeni.
  In avion toata lumea a purtat masca apoi am debarcat la autobuz. Ca e mai ieftin probabil, si toata lumea a purtat masca in continuare, sau nu, si s a pastrat si distanta. Fix asa….
  Apoi ne-am oprit sa scriem declaratii, de asemenea pastrand distantarea sociala. Totul sub conducerea politiei de frontiera care erau gramada si ei.
  Rar mi-a fost dat sa vad o organizare atat de „desavarsita” si atat de multi „profesionisti” la un loc.
  Si din 30 in 30 de secunde behaia o tanti la ciocofon…pastrati 2 m distanta!
  Am inteles sa traiti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.