G4Media.ro

Regulă nouă pentru excepția de la izolare: În listă vor intra țările…

Regulă nouă pentru excepția de la izolare: În listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European cu rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care stabilește o nouă regulă pentru excepția de la izolare la sosirea în România. Astfel, în listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mai precizează Grupul de comunicare strategică într-un comunicat.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De remarcat că nu pot intra în lista țărilor exceptate state din afara Spațiului Economic European.

Cele 27 de ţări membre ale UE au aprobat marţi călătoriile de agrement sau de afaceri pentru cetăţenii din 14 ţări din afara blocului comunitar, într-o acţiune care vizează sprijinirea industriei turismului comunitar. Aceste ţări sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Conform Grupului de comunicare strategică, în adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. „De remarcat că nu pot intra în lista țărilor exceptate state din afara Spațiului Economic European”. Ba pot: Art.2 (1) Lista țărilor terțe exceptate de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România din acestea se aprobă de către Comitetului Național pentru Situații de Urgență la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică în concordanță cu recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE)

  2. Guvern de handicapati! Pana acum ati interzis zborurile din Belgia, care raporteaza de cateva saptamani doar la cateva zile, iar acum vreti sa zburam in Romania ca sa ce, sa ne imbolnavim si sa intram in spitalele de acolo? Am auzit ca nu mai aveti locuri in spitale. Care-i faza? De ce vreti sa venim tocmai acum? Aveti nevoie de banii celor din diaspora?

    • Subscriu celor spuse de tine.Si nu doar Belgia era in cauza, ci si altele. In vreme ce in tari aflate de 3 saptamani in zona verde, rata de infectare era cel putin egala cu cea din Romania.Le-a trebuit mai mult de o saptamana ca sa ia o decizie cat de cat logica.

  3. E misto, pleci in vacanta linistit si la intoarcere afli ca tara in care ai fost tocmai a aparut pe lista si treci in carantina/izolare etc. Astia vor sa ne consemneze in tara.

  4. Pentru diverse!!!Concediu,afaceri,vizitarea prietenilor sau membrilor de familie!!!Daca esti „antisocial”,nu pleci nici daca esti conștient, cu atat mai mult „inconstient”!!!TRIST….sa arunci cu cuvinte care,nu au nicio relevanta!!Ideea era ,ca guvernul liberal s-a laudat cu masuri extraordinare si,dupa patru luni se dovedesc un eșec!!!Am devenit „paria”pentru Europa și din acest punct!!!!După cum ați citit China este pe lista verde pentru UE iar,noi…..mai asteptam!!!Ca și cu shangjenul, ca și cu mcv-ul,ca și cu fondurile europene din care în acest an….NU s-a absorbit NIMIC!!!TRAITI BINE!!!voi cei care nu vedeți decât ciuma rosie în fața ochilor!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.