G4Media.ro

Regizorul Yorgos Lanthimos a spus la Cannes că lumea e mai ciudată…

sursa foto: captura video

Regizorul Yorgos Lanthimos a spus la Cannes că lumea e mai ciudată decât filmele sale / „Kinds of Kindness”, o poveste în trei părţi cu fire epice diferite, printre care paranoia, dinamica puterii în relaţii şi pragul de violenţă

Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la Cannes cu prilejul premierei peliculei ”Kinds of Kindness”, al doilea film consecutiv cu Emma Stone, a spus că filmele sale, deseori comedii negre, sunt mai puţin ciudate decât ceea ce se petrece în lume, scrie Reuters conform Agerpres.

Lanthimos este cunoscut graţie unor comedii absurde precum ”The Lobster”, în care persoane celibatare se transformă dacă nu-şi găsesc un partener, sau ”Poor Things”, un film inspirat din povestea lui Frankenstein. Nici noul său film, selectat în competiţia oficială de la Cannes, nu este o excepţie.

”Kinds of Kindness” este o poveste în trei părţi, cu fire epice diferite, dar cu aceeaşi actori şi teme, printre care paranoia, dinamica puterii în relaţii şi pragul de violenţă.

”Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu lumea? Poate într-o mai mare măsură decât filmele pe care le facem”, a spus Lanthimos în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă, la o zi după premiera filmului.

”Munca mea şi munca altor oameni probabil reflectă lumea şi încercăm să facem acest lucru pe cât de bine putem”, a spus el la conferinţa de presă la care au participat, pe lângă Emma Stone, şi actorii Jesse Plemons şi Willem Dafoe.

Cronicile primite de film au fost în mare parte favorabile: Variety l-a denumit ”un amestec confuz menit să uimească şi să încânte în aceeaşi măsură”, în timp ce The Guardian l-a descris ca un ”triptic macabru, absurd” şi i-a oferit patru stele din cinci.

Filmul a fost inspirat iniţial de excentricul împărat roman Caligula şi de ideea ca un singur om poate avea un control complet asupra altuia, a spus Lanthimos.

Cu toate acestea, regizorul nu a oferit mai multe detalii şi a spus că procesul său de creaţie este mai degrabă instinctiv decât intelectual.

”Şi cred că e mai valid ca oamenii care privesc filmul să-şi formeze propria viziune”, le-a spus regizorul jurnaliştilor.

”Kinds of Kindness” este cea de-a treia colaborare dintre Emma Stone şi Lanthimos după ”The Favourite” şi ”Poor Things”, peliculă care a obţinut mai multe premii Oscar anul acesta.

”Sunt atrasă de poveştile lui. Sunt atrasă de filmele lui. Sunt atrasă de felul în care el vede lumea şi personajele, precum şi de felul în care abordează lucrurile”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...