G4Media.ro

Actorul Bela Lugosi, născut la Lugoj, ar putea avea un festival în…

Sursa foto: Wikipedia

Actorul Bela Lugosi, născut la Lugoj, ar putea avea un festival în orașul natal / Evenimentul ar urma să fie integrat în proiectul Timisoara Capitala Culturală Europeană 2023

Coriolan Gârboni, președintele Fundației Academică Culturală Timișoara (FACT), anunță intenția de a organiza un festival al filmelor horror la Lugoj, în memoria lui Bela Lugosi, unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, informează Lugojeanul.

„În acest an, mai exact in Octombrie 2022, se vor împlini 140 de ani de la nașterea unui mare star al cinematografiei mondiale, Bela Lugosi. Acesta este un prim pas pe care dorim să-l facem pentru a pregăti, aşa cum se cuvine sărbătorirea, în proiectul Timisoara Capitala Culturală Europeana, a marelui actor care s-a născut și a copilărit in Lugoj! Oare ar merită Bela un Festival de Fime Horor in 2023?”, a spus Coriolan Gârboni.

https://youtu.be/iNHZbdiBlOE

El spune că actorul merită să fie omagiat ținând cont că Transilvania beneficiază de imaginea promovată prin filmele sale.

”Transilvania este cunoscuta datorită acestui mit. Lugojul este cunoscut datorită lui Bela. Eu personal, vă mărturisesc că nu sunt un mare fan al lui Lugosi. Dar sunt conștient că acest mit, poate fi folosit pentru a ne face mai bine cunoscută zona geografică. Poate ca în 2023 am putea organiza un Festival De Fime Horor, de sărbatoarea Hallowen-ului, în onoarea lui Bela Lugosi”, spune Gârboni.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Si un festival de manele la Timisoara.

  2. Actorul, poate… 🙂

  3. @ ben dover comentariu de om cu deficiente cognitive

  4. Corectati in titlu: actor , nu regizor!!!