G4Media.ro

Regiunea Herson, ocupată de ruși, și-a închis „granițele” cu restul teritoriilor ucrainene,…

Regiunea Herson, ocupată de ruși, și-a închis „granițele” cu restul teritoriilor ucrainene, susține presa rusă de stat

Regiunea Herson, ocupată de Rusia, și-a închis granițele cu zonele ucrainene din jur, a scris sâmbătă presa de stat RIA-Novosti, care l-a citat pe Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației instalate de Rusia în Kherson, potrivit CNN.

„Frontiera este acum închisă din motive de securitate… nu recomandăm deloc călătoriile în Ucraina, indiferent de pretext”, a declarat Stremousov, potrivit RIA.

Punctele de frontieră ale Hersonului cu regiunile ucrainene Mykolaiv și Dnipropetrovsk sunt închise, în timp ce călătoriile din Herson către Crimeea sau zonele controlate de Rusia din Zaporizhzhia rămân posibile, a adăugat Stremousov.

Aproape tot Hersonul – regiune situată în sudul Ucrainei – este ocupată de Rusia de la începutul invaziei rusești în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie.

Un context: Punctele de ieșire din Herson sunt blocate neoficial de săptămâni întregi, potrivit oficialilor ucraineni, care susțin că oricine dorește să părăsească zona a fost trimis în Crimeea.

Eforturile administrației instalate de Rusia în Herson de a instala baze militare și de a organiza un referendum pentru a face din regiune o „republică” – reflectând retorica Moscovei privind alte teritorii separatiste din estul Ucrainei – sunt în curs de desfășurare.

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ucraina si-a luat rămas bun definitiv de la Herson.
    Daca încercau sa respecte ceea ce au semnat la Minsk II situația era diferita. (Pro//stul pana nu-i fudul nu e pro//st destul).

  2. Din pacate Ucraina nu reușește mai nimic în aceste zone.. rusii sunt peste ei. Am fost foarte optimist dar încep sa nu mai fiu. Europa sta în mana ungurilor, Finlanda și Suedia nu pot adera la NATO din cauza turcilor. Cine câștiga? Rusia. Pacat

    • Nu câștiga nimeni, se menține un oarecare echilibru.
      SUA si Rusia isi negociază disputele, iar ceilalți trepăduși sunt trimiși la înaintare.

  3. Trepanatul ala de „vaccinat cu pfizer” pe unde e? :))))))