G4Media.ro

Registrul Auto Român anunţă lansarea RAR eXpert, un serviciu care oferă clienţilor…

Sursa foto: CarVertical

Registrul Auto Român anunţă lansarea RAR eXpert, un serviciu care oferă clienţilor o verificare amănunţită despre mașinile pe care vor să le cumpere

Registrul Auto Român anunţă lansarea RAR eXpert, serviciu care oferă clienţilor pentru o verificare amănunţită privind autovehiculele pe care vor să le cumpere şi un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, privind autoturismul. Serviciul este lansat în condiţiile în care, potrivit RAR, două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare.

Registrul Auto Român anunţă că, începând de joi, sediul central al instituţiei persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul pot beneficia de o verificare amănunţită pentru a se asigura că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător. Serviciul este lansat în condiţiile în care statisticile realizare de RAR indică faptul că 20% dintre maşini au probleme privind identificarea.
„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

Pentru serviciile de verificare, RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză, însă verificarea se face numai pentru autovehiculele care sunt duse la sediul RAR Griviţa.

În plus, inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic a autovehiculelor înainte de achiziţionare.

„Printre altele, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”, precizează instituţia.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto şi considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină”, a declarat directorul tehnic al Registrului, Cristian Bucur.

Persoanele care doresc să beneficieze de servciiile puse la dispoziţie de RAR trebuie să facă programare telefonic la numărul 021/9672, ori pe site-ul RAR – www.rarom.ro.

sursa: News.ro, Sursa Foto: carVertical

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Altă risipă de bani care nu o să functioneze…. peste câteva luni o să le cadă site-ul și o să zică că a fost atacat de hackeri. Pfffffff……

    • Nici nu e nevoie sa functioneze serviciul. Mai mult de jumatate din vanzatori renunta doar cand le solicti sa treaca cu masina pe la RAR.

  2. ce prostie… pai si daca unul vrea sa cumpere o masina la arad sau la baia mare, sau chiar si mai aproape in caras severin sau in bacau, trebuie sa vina pana la sediul rar grivita din bucuresti ca sa afle cum e treaba cu masina????? cine naiba are ideile astea crete?

  3. A umblat cu mașina o bunicuta de două ori pe an. În realitate mașinile aveau cu mult peste 300000 km .