G4Media.ro

Regim special pentru angajații instituțiilor publice din Moldova. Decizia Guvernului intră în…

Regim special pentru angajații instituțiilor publice din Moldova. Decizia Guvernului intră în vigoare începând de luni

În contextul epidemiei de Covid-19, Guvernul Republicii Moldova aplică o serie de măsuri care să contracareze răspândirea virusului. În ședința Guvernului de vineri seara, s-a dispus un nou program pentru angajații din sistemul bugetar, relatează agora.md

Mai precis, instituțiile bugetare vor funcționa după un program special chiar de luni, 15 iunie. Autorităților publice au obligația să organizeze activitățile din cadrul instituțiilor, astfel încât doar personalul strict necesar să se prezinte la locul de muncă, prin rotație. Pentru o parte din personal, se va organiza munca la distanță.

În această măsură e prevăzută și varianta ca bugetarii să lucreze în cicluri de câte două săptămâni. Categoriile de bugetari care nu intră sub incidența acestei prevederi sunt: serviciile de salvare, medicale, securității naționale, administrației penitenciarelor.

Entitățile private au primit recomandare din partea Guvernilui de a aplica aceleași măsuri pentru personalul angajat, în vederea diminuării riscului de răspândire a virusului.

În prezent, bilanțul îmbolnăvirilor în Republica Moldova a urcat la 11.093 de cazuri, astfel că țară cu aproximativ 4 milioane de locuitori numără deja ceva mai mult de jumătate față de cazurile care s-au înregistrat până acum în România.

Sursa Foto: timpul.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.