G4Media.ro

Regatul Unit: Tancurile Challenger 2 promise Ucrainei ar putea ajunge în această…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Defence Imagery / Cpl Ross Fernie RLC

Regatul Unit: Tancurile Challenger 2 promise Ucrainei ar putea ajunge în această țară la sfârșitul lui martie

Regatul Unit  că tancurile Challenger 2 pe care le-a promis Ucrainei în scopul contracarării invaziei ruse vor ajunge în această ţară la sfârşitul lui martie, a anunţat joi guvernul britanic, informează Agerpres.

Regatul Unit a fost prima ţară care a anunţat, pe 14 ianuarie, că va furniza Kievului 14 tancuri grele Challenger 2. Germania şi SUA i-au urmat miercuri exemplul.

În Parlamentul britanic, Alex Chalk, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării al Regatului Unit, a anunţat joi că „intenţia” guvernului britanic este ca tancurile promise Ucrainei să ajungă în această ţară „la sfârşitul lui martie”.

Până atunci este prevăzut „un important program de antrenament” atât pentru militarii ucraineni care vor utiliza aceste tancuri, cât şi pentru cei ce vor avea sarcina de a le întreţine. Acest program ar urma să înceapă de lunea viitoare, a precizat Alex Chalk.

Premierul britanic Rishi Sunak a explicat că „totul se derulează după cum este prevăzut” în ceea ce priveşte furnizarea acestor tancuri Ucrainei şi a declarat că „toată lumea ar trebui să fie mândră” de rolul de motor al Regatului Unit în această problemă.

„Suntem în prezent într-un dialog cu ucrainenii asupra celui mai bun mod de a furniza aceste tancuri şi pentru a asigura că militarii lor (ucraineni) primesc antrenamentul de care au nevoie”, a adăugat Alex Chalk într-o declaraţie pentru posturile de televiziune britanice.

După săptămâni de ezitări, SUA şi Germania au anunţat miercuri că vor livra tancuri grele Ucrainei, depăşind o nouă etapă în susţinerea militară a Kievului, în perspectiva unei posibile contraofensive la invazia rusă.

Germania speră la rândul său că va livra tancurile Leopard 2 promise Ucrainei la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Perfect! Just in time pentru lupta de aparare a Lvov-ului.

  2. Rusia in ianuarie 2022 a cerut oficial României si Bulgariei să iasă din NATO! Ghiciți cine urmează dacă învinge Rusia in Ucraina? De aceea interesul național este ca Ucraina să fie susținută cu ORICE, inclusiv cu arme nucleare la nevoie!